Helaas overkomt het iedereen met een iPhone wel eens dat het toestel kapotgaat. Er zit dan niks anders op dan het toestel repareren. Een van de meest voorkomende problemen is het scherm dat gebarsten is. Bij velen gaat het om een klein barstje, maar er zijn ook genoeg mensen met een iPhone waarvan het schermpje dusdanig kapot is dat je niet eens meer kan zien we je een berichtje heeft gestuurd. Niet echt heel handig.
Een ander veel voorkomend probleem is de batterij die na een paar uur alweer leeg is. Je gaat opzoek naar oplossingen en komt al gauw terecht bij een reparatieservice die je iPhone heel snel kan repareren. Vaak lopen deze prijzen hoog op voor zo’n reparatie. Gelukkig is er ook nog de mogelijkheid om je iPhone zelf te repareren. Op het internet zijn veel reparatiehandleidingen te vinden die jou zo goed mogelijk kunnen helpen. Maar welke stappen moet je nou volgen om je iPhone zelf te repareren? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Kies een juiste reparatiehandleiding uit

De eerste stap van het zelf repareren van je iPhone is het zoeken naar een juiste reparatiehandleiding. Op het internet zijn veel verschillende handleidingen te vinden, allemaal voor verschillende problemen. Achterhaal eerst wat het probleem is en voor welk model iPhone, voordat je er zomaar een handleiding bij pakt. Voor een gebroken iPhone 8 scherm heb je andere onderdelen dan voor een iPhone 7 batterij reparatie.
Het is handig om een reparatiehandleiding te kiezen waarbij ook een video te vinden is. In de video wordt dan visueel uitgelegd welke stappen je moet volgen om tot een goede reparatie te komen. In de reparatiehandleiding wordt ook precies uitgelegd welke gereedschap en onderdelen je nodig hebt voor bepaalde reparaties. Zo wordt het jou zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Voorkom onrust tijdens de reparatie

Tijdens de reparatie zelf is er niks belangrijkers dan gewoon rustig blijven. Er is niks frustrerender dan compleet opnieuw te moeten beginnen met het hele proces, omdat je overhaast hebt gewerkt. Door overhaast werken raak je al gauw het overzicht kwijt. Neem je tijd bij elke stap die je moet nemen tijdens de reparatie. Zo onthoud je de stappen tijdens het reparatieproces ook het best. De volgende keer zal het stukken makkelijker gaan.

Neem contact op wanneer het toch niet helemaal lukt

Het kan natuurlijk voorkomen dat je toch niet zo makkelijk uit de reparatie komt als dat je dacht. Gelukkig kun je altijd contact opnemen met reparatiespecialisten van erkende bedrijven die jou bij iedere stap kunnen ondersteunen. Zo kan je toch je eigen iPhone repareren, ook al is het met een klein beetje hulp. Je hoeft je nergens voor te schamen, een reparatie kan soms ook wel lastig zijn. Bekijk het zo, zodra je het repareren onder de knie krijgt, kan het je een hoop geld schelen!

Mijn iPhone is niet meer te redden

In sommige gevallen, kan het wel eens voorkomen dat een iPhone simpelweg gewoon niet meer te redden is. In zo’n geval moet je op zoek naar een nieuw toestel. Ooit gedacht aan een refurbished toestel? Deze toestellen zijn stukken goedkoper ten opzichte van nieuwe toestellen en zijn vaak technisch nog steeds in prima staat. Zo’n refurbished toestel koop je dan vaak gewoon los. Wel kun je er een Sim-only abonnement bij nemen.