In de bouwwereld en bij beton-verwerkingsbedrijven is het afvoeren van restbeton aan de orde van de dag. Omdat hier strenge milieu-normeringen aan zijn verbonden, is dit voor veel bedrijven een noodzakelijk kwaad. Door restbeton een nieuw leven te geven en er betonblokken van te maken, behoort dit tot de verleden tijd. Je kunt restbeton namelijk op een veel slimmere manier verwerken door het te hergebruiken en er betonblokken van te maken. De betonblokken kun je vervolgens verkopen aan bijvoorbeeld agrariërs en bouwbedrijven, maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor je eigen projecten.

Een betonblok dat stapelbaar is met andere betonblokken, is eenvoudig te produceren op basis van een stalen betonblokmal. Door restbeton op deze manier te verwerken, draag je bij aan de circulaire economie, betaal je geen verwijderingskosten én geniet je extra inkomsten.

Stapelbare betonblokken

Bouwen met betonblokken werkt gemakkelijk en flexibel, omdat ze perfect van vorm en eenvoudig te verwerken zijn. Een ander groot voordeel blijkt uit het gevarieerde assortiment aan beschikbare mallen dat eindeloze mogelijkheden biedt. Je kunt ontzettend snel en uiterst precies allerlei betonconstructies fabriceren met behulp van deze mallen, waar constructies van los gestort beton niet tegenop kunnen. Met slechts één mal is het mogelijk om stapelbare betonblokken te produceren

in allerlei afmetingen en vormen. Dat is te danken aan de slimme deelwanden, waarmee je de mal kunt aanpassen voor verschillende kleinere typen blokken. De betonblokmallen die je zelf produceert, werken dus enorm kostenefficiënt en zijn ontzettend praktisch. Ze lenen zich perfect om betonblokken te maken voor onder andere: muren van bedrijfshallen, scheidingswanden in stallen en wanden in schuren.

Betonnen golfbrekerelementen

Er zijn ook mallen verkrijgbaar voor het vervaardigen van zogenaamde Tetrapods, ofwel innovatieve, state-of-the-art ontworpen golfbrekerelementen van beton. Deze betonnen toepassingen worden steeds vaker ingezet binnen de kusttechniek. Er zijn recent mallen op de markt gekomen die speciaal zijn gemaakt voor de productie van Tetrapods. Met deze mallen maak je betonnen elementen in diverse maten die zich uitstekend lenen voor de bescherming van de kust. De vorm die voor een betere golfbreekfunctie zorgt, is een van de belangrijkste kenmerken van de Tetrapod. Als gevolg van de golfkrachten kunnen conventionele golfbrekers zoals betonblokken en keien immers gemakkelijk verschuiven. Tetrapods zijn op zo’n manier ontworpen dat de gebroken golven eromheen stromen in plaats van recht tegen de Tetrapod aan. Doordat de kracht van het inkomende water afneemt, verliezen de golven hun impact.