Stap 1

Zet de bak neer op de juiste positie, en teken de rand af waar de douchebak ondersteund moet worden. Zorg dat er voldoende ruimte onder de douchebak is om de afvoer te kunnen installeren. ± 10cm, afhankelijk van de soort sifon.

Stap 2

Bevestig met behulp van schroeven en pluggen een lat op de wanden. lat van ongeveer 4×4.Laat de rand van de douchebak op de lat steunen.

Stap 3

Druk de afvoerplug tegen de onderkant van de douchebak. Zorg ervoor dat de kunststof afdichtring goed tussen de bak en de afvoerplug wordt geklemd.Gebruik uw vrije hand om het zeefje aan de binnenkant van de douchebak te plaatsen. Draai de schroef in de afvoerplug. Zet de douche bak op zijn plaats en sluit het afvoer verder aan.Laat er wat water door lopen om te controleren of het afvoer goed water dicht is.

Stap 4

Maak nu met gasbetonblokken over de andere zijden een rand zodat de douche bak straks rondom goed steunt. Breng kit aan tussen de onderrand van de douchebak en de randen waarop deze komt te rusten. Dit voorkomt dat de douchebak kraakt tijdens het gebruik.

Stap 5

Verwijder indien nodig het folie en controleer de douchebak op beschadigingen lekkages door hem schoon te maken met een sopje.