Stap 1

Bevestig de bijgeleverde stelpoten op het bad. Leg daarvoor het bad omgekeerd neer en schroef de bevestigingsplaten vast met schroeven. Monteer vervolgens de stelpoten op de platen.

Stap 2

Sluit de badsifon aan op het bad.

Stap 3

Zet het bad op zijn plaats en zorg dat het precies waterpas komt te staan. Daarvoor gebruikt u de stelpootjes. Controleer de stand met een waterpas en teken de rand af op de muur.

Stap 4

Maak het frame waar het bad op komt te liggen.Haal hiervoor het bad weer van zijn plaats en schroef op de plaatsen waar de badrand tegen de muur komt, een stevige balk tegen de muur. Laat de overige randen rusten op muurtjes van gasbetonblokken.

Stap 5

Controleer het bad nog een keer op beschadigingen voordat u het definitief inbouwt. Dit doet u door het bad met een warm sopje schoon te maken na dat u het folie verwijderd heeft. U kunt dan goed zien of er beschadigingen op zitten

Stap 6

Breng, voordat u het bad gaat plaatsen, kit aan op alle randen waar het bad op steunt, dus op de aan de muur bevestigde balk en op de gasbetonmuurtjes (dus de balken tegen de muur en de gasbetonblokken). Het bad kraakt nu niet meer bij gebruik.

Stap 7

Laat water in het bad lopen en laat het weer leeglopen. Zo controleert u of de afvoer niet lekt. Door de druk van het water komt het bad goed stabiel te staan en wordt het goed in de kit gedrukt.

Stap 8

Vul de ruimte onder het bad op met isolatiemateriaal. Zo blijft het water in het bad langer warm. Vooral bij stalen baden.

Stap 9

Breng in de buurt van de afvoer een luikje aan in één van de muurtjes, zodat u later een eventuele verstopping gemakkelijker kunt verhelpen. Voor dit luikje, dat u samen kunt laten vallen met een aantal tegels, zijn speciale bevestigingssetjes met magneten te koop.