Stap 1

Meet van tevoren uit waar en hoe de kasten moeten komen. Begin altijd met een onderkast en zet deze waterpas. Zowel over breedte en diepte als diagonaal. Dit is mogelijk door de poten diemet de kasten meegeleverd worden. Als dit honderd procent staat kan de volgende kast hier tegenaan gezet worden. Deze komt op gelijke hoogte te staan en waterpas. Daarna moet de kast gekoppeld worden met bijgeleverde koppel schroeven.

Let op!
Bij een hoekkeuken altijd bij de hoekkast beginnen.

Stap 2

Als alle onderkasten staan, kan het werkblad (aanrechtblad) op maat gemaakt worden. Haal de mal voor de uitsparingen van de kookplaat en de spoelbakken uit de verpakking. Teken met de mal de uitsparing af op het aanrechtblad. Zaag met een decoupeerzaag de uitsparing uit. Plaats nu het werkblad op de onderkasten. Vastschroeven natuurlijk vanaf de onderkant. Belangrijk is dat het blad goed beschermd is tegen beschadigingen, voor we met de boven kasten beginnen. Gebruik hier voor de dozen waar de keuken in binnen is gekomen. Haal wel de nietjes eruit!

Stap 3

De bovenkasten worden opgehangen door middel van een haak die meestal verstelbaar is met stelschroefjes in de kast. Plaats eerst de hoogste kast en houd vervolgens alle bovenkanten gelijk.

Stap 4

Als de plaats van de eerste haak bepaald is kan met een waterpas een horizontale lijn getrokken worden en kunnen de andere haken afgetekend en geboord en voorzien van pluggen worden.

Stap 5

Draai de overige haken erin. De kastjes kunnen nu op dezelfde manier waterpas worden gehangen als de onderkastjes. Dit kan door middel van de stel schroefjes in de kast en als het eerste kastje recht hangt, eenvoudigweg de rest hier tegenaan monteren. De kastjes moeten onderling ook weer gekoppeld worden.

Stap 6

Plaats de apparatuur en sluit deze aan en plaats de kraan en het afvoer (zie loodgieter). De afzuig kap word op ± 65 cm boven het gasstel geplaatst.

Let op!
Als er een centraal afvoer systeem is ga dan na of hier een afzuigkap op gemonteerd mag worden. Meestal mag hier alleen een motorloze afzuig kap voor gebruikt worden. Wanneer er toch een afzuigkap met motor geplaatst wordt, is het beste om door de dichtstbijzijnde buitenmuur een afvoer rechtstreeks naar buiten te maken.