Het verven van je muren in je huis lijkt een makkelijk klusje en zo gedaan, maar wanneer je niet goed weet wat je moet doen, kan het nog wel eens een lastige klus worden. Wanneer jij de muren in je huis zelf wilt gaan schilderen, is het belangrijk dat je weet wat je moet doen en waar je natuurlijk moet beginnen. Wij geven je graag een aantal tips die jou helpen bij het schilderen van je huis.

Begin eerst met het voorbereiden

Wanneer jij je muren in je huis wilt gaan schilderen is het allereerst heel erg belangrijk dat je alles goed gaat voorbereiden. Je wilt natuurlijk voor dat je de kwast pakt en de verf van sigma op de muur doet eerst alles klaar hebben staan. Wanneer jij een goede voorbereiding hebt, weet je in ieder geval zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan en de mooie kleur van sigma goed uitpakt op je muur.

Begin daarom eerst met alles van de muren af te halen en alle meubels van de kanten te schuiven. Zo zorg je ervoor dat de ruimte vrij is en je makkelijk kan gaan schilderen. Vervolgens kan je netjes alles plinten, kozijnen en dat soort dingen gaan afplakken, zodat je deze niet mee verft wanneer je de muren een kleurtje geeft. Op de vloer moet natuurlijk ook geen kleurtje komen en dus deze moet ook afgeplakt worden.

Wanneer je muur een bepaalde ondergrond heeft, kan het zijn dat deze een grondlaag nodig heeft. Het kan namelijk zijn dat de verf anders wordt opgezogen en dat zorgt dan voor een kleurverschil en heel veel verfgebruik. Wanneer je hier eerst een primer op doet, zorgt het ervoor dat je deze dingen voorkomt. Wanneer je muur geen grondlaag nodig heeft, moet je ervoor zorgen dat je muur in ieder geval schoon is. Dit kan je doen met een doekje en wat water en verfreiniger. Ook moet je ervoor zorgen dat de scheurtjes en gaten uit de muur weg zijn, zodat je deze na het verven niet meer hebt.

Beginnen met schilderen

Wanneer je alle voorbereidingen goed hebt gedaan, kan je gaan beginnen met schilderen. Het is altijd verstandig om eerst de verpakking van Sigma te lezen, zodat je weet hoe je met de verf moet omgaan. Wanneer je dit hebt gedaan kan je gaan beginnen met verven.

Zorg ervoor dat wanneer je begint met verven, je niet teveel verf op de kwast neemt. Wanneer je dit wel doet kan het namelijk zo zijn dat je spetters krijgt en die wil je natuurlijk voorkomen. Wanneer je toch spetters hebt gekregen, kan je dit proberen weg te halen met een natte spons wanneer de verf nog nat is.

Wanneer je gaat verven is het belangrijk dat je elke keer kleine oppervlaktes gaat verven. Vaak wil je te snel gaan verven en dat is niet altijd even goed. Je wilt natuurlijk strepen voorkomen en wilt er voor zorgen dat de muren er straks strak uitzien. Wanneer je dan naar het volgende vak gaat is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de vakken zich goed overlappen en voorkom daardoor dat je strepen krijgt.