Vaak als een krimpnaad in een muur gerepareerd is, is dit van tijdelijke resultaat. Vooral bij ramen en deuren is die kans groot bij het dicht slaan van de deur of het raam. Toch kan dit voor langere tijd verholpen worden.

Stap 1

Verwijder het eventuele behang van de muur en hak met een hakbeitel een strook van ongeveer 25 cm rond om de scheur weg. Zorg hierbij wel dat de vloer afgedekt is.

Stap 2

Maak het weg gehakte stuk stofvrij met een stoffer of met de stofzuiger. En behandel de ondergrond met een gronderig(fixeermiddel). Deze zorgt dat de ondergrond niet te hard zuigt en voor een betere hechting.

Stap 3

Smeer een dun laagje pleister op de kale muur. Gebruik hiervoor het liefst rood of geelband.

Stap 4

Plak over de verse laag een op maat geknipt glasvezel. Dit is bij de vakhandel verkrijgbaar. Trek hier overheen je spaan zodat de pleister iets door het glasvlies heen komt.

Stap 5

Als het glasvlies goed doordrongen is kan de tweede laag pleister aangebracht worden. Door een rei te gebruiken en deze op de oude stuc laag te laten steunen kan de laag netjes glad af gestreken worden..

Stap 6

De stuclaag kan als hij aan getrokken is(droog begint te worden) iets bevochtigd worden en met een schuurspaan egaal gemaakt worden. Zo ben je de eventuele aanzetten kwijt.

Nu zit het glas vlies als een soort bewapening in de stuclaag verwerkt. Zodat een nieuwe scheur voorkomen wordt.