Stap 1

Omdat roet van de oude schoorsteen altijd door de pleisterlaag heen zal komen en uiteindelijk ook door de afwerking (bijvoorbeeld behang- of sauswerk), moet dit worden geïsoleerd. Maak de wand eerst zo goed mogelijk schoon. Breng daarna twee lagen isoleerverf op. Wegenverf kan ook maar is veel moeilijker verwerkbaar.

Stap 2

Als de isolatieverf droog is kan de pleister in een opwaartse beweging en in een laagdikte van ± 1 cm opgebracht worden. Zie verwerking.

Stap 3

Zorg dat er aan weerzijde van de plaats waar de schoorsteen gezeten heeft de muur goed kaal en schoon is. Nu kunnen de wanden aan beide zijden als geleider gebruikt worden. Begin bij de vloer en werk van onder naar boven. Maak hierbij een zijwaartse beweging (kort heen en weer). Zo wordt de overtollige pleister weg geschraapt.

Stap 4

Plaatsen waar zich niet voldoende pleister bevindt worden nu zichtbaar en kunnen deze bij gevuld worden. Nu kan de rij nog eens over de muur gehaald worden. Maar nu verticaal. Dit omdat u op deze manier een perfect vlakke wand kunt verkrijgen.
Wanneer het nodig is kan deze stap herhaald worden.