Tuingereedschap heeft soms wat onderhoud nodig. Zo ook bijvoorbeeld een elektrische grastrimmer. Ook de komende zomer moet dit apparaat ons weer van dienst zijn. Dus een onderhoudsbeurtje kan geen kwaad.

Stap 1

Verwijder als eerste het ergste vuil, dit zit meestal zo aangekoekt dat hiervoor een oud plamuur mes geen overbodige luxe is. Zitten er metalen onderdelen aan die roestig zijn krap deze dan ook goed schoon.

Stap 2

Nu kan net een reinigingsmiddel en een harde borstel de rest van het vuil verwijderd worden. Om overal bij te komen (en dat is best belangrijk) kan het soms noodzakelijk wezen om de machine uit elkaar te halen. Maak hiervan desnoods een schets zodat je weet hoe hij weer in elkaar moet.

Stap 3

De metalen onderdelen kunnen nu in gesmeerd of gespoten worden met een dunne olie of een zuurvrije vaseline.

Stap 4

De machine kan weer in elkaar gezet worden en alles kan ingespoten worden met een laagje vocht en vuilwerende spray. Deze spray heeft het tuincentrum of de ijzerwaren winkel in huis.

Stap 5

Controleer de spoel of er nog voldoende trimnylon op zit. Wanneer de spoel leeg is of bijna niets meer heeft zet er dan nieuw op. Dit draad is gewoon los verkrijgbaar. Let goed op dat je het de goede richting op draait. Zo voorkom je problemen zoals dat het draad steeds naar binnen schuift. Hoe dit moet vind je terug op de gebruik’s aanwijzing of de pijl in de spoel.