De zomer is al in volle gang en hij duurt gelukkig ook nog even. Maar heb je dit jaar wel genoeg aandacht besteedt aan je buitenparadijsje of is het nog niet helemaal naar wens? Net als je woning is ook de tuin een plek waar je je thuis moet voelen. Deze plek verdient dan ook net zoveel aandacht. En 2020 is het uitgelezen jaar eens goed te investeren in je tuin, omdat je min of meer verplicht bent thuis te blijven. Graag geven we jou een aantal tips om je tuin helemaal zomerproof te maken!

Comfortabele tuinmeubelen

Om lang en comfortabel buiten te zitten is het van belang de juiste tuinmeubelen te hebben. Deze moeten niet alleen mooi voor het oog zijn, maar dienen ook kwalitatief in orde te zijn. Of dat zo is, merk je dat direct aan het zitcomfort. Je zult in de zomer veel barbecuen en lange avonden met buiten spenderen met vrienden en familie. Om heerlijk te loungen met je gezelschap kies je natuurlijk voor een loungeset, en loungen gaat gepaard met relaxen. Meer hoef je niet te doen deze zomer!

Kleurrijke bloemen en planten

Als je aan de zomer denkt, denk je aan vrolijke kleuren. En laten planten en bloemen nou net de juiste elementen zijn om dat aan te brengen! Mooie plantenbakken, boompjes of hangplanten aan de schutting geven jouw tuin een extra touch. Als je planten in de grond wil plaatsen is het van belang dat je grond daar ook ready voor is. Het kan zijn dat de grond dichtgeslibd is. In dat geval zou je de bodem moeten omspitten!

Een buitenkeuken

Tegenwoordig is het helemaal hip om een mooie buitenkeuken te hebben voorzien van een barbecue of een fancy pizzaoven. Ideaal als je met een klein gezelschap in de tuin zit, onder het genot van een drankje, tijdens een zwoele zomeravond. Met een buitenkeuken blijf je altijd gezellig bij je vrienden en hoef je niet steeds naar binnen om op het eten te letten!

Gezellige verlichting

Als de avond neerstrijkt en het schemerig wordt is dit een heerlijk moment: de lampen aandoen! Denk hierbij aan spots in de grond, van die gekleurde lampjes aan de schutting of grote fakkels. Een mooie tafellamp of wandlampen aan de buitenkant van het huis, je kunt helemaal losgaan. Daarnaast werkt een vuurkorf ook altijd erg goed. Gezellig met vrienden hier omheen zitten om tot in de late avonduurtjes te kletsen!