Komt er binnenkort een hele nieuwe vloer in je woning? Ga je je keuken helemaal strippen en een nieuwe keuken laten plaatsen? Of kies je mogelijk voor een compleet nieuwe badkamer, nieuwe woonkamer of een verbouwing aan je slaapkamer? De verbouwingsmogelijkheden zijn eindeloos, maar je krijgt hoe dan ook met de nodige uitdagingen te maken.

Wat ga je bijvoorbeeld met al het puin en afval doen? Zeker als het om een grote/klus verbouwing gaat, is het heel belangrijk dat je een grote container huurt. Waar je zo’n container kunt huren? Dit doe je het beste bij een specialist, zoals Regiocontainer. Zo’n specialist hanteert aantrekkelijke tarieven en levert kwaliteit.

Een terechte vraag is wel hoe het huren van zo’n afvalcontainer nou precies werkt. Kun je een afvalcontainer of bouwbak online bestellen? Of moet je telefonisch contact opnemen met een specialist? Hoe je een afvalcontainer kunt huren, lees je hieronder.

Stap 1: ga op zoek naar een geschikte container

Ten eerste is het zaak om op zoek te gaan naar een geschikte container. Ga hierbij goed na welk puin je precies af moet voeren. Als je een nieuwe vloer laat leggen, gaat het om ander puin dan wanneer je je badkamer van een make-over zou laten voorzien.

Verder moet je heel goed naar de afmetingen van de container kijken. Hoe groter de verbouwing, hoe groter de container zou moeten zijn. Heb je voor een relatief kleine verbouwing gekozen? Dan kun je het beste voor een kleinere container of bouwbak kiezen. De mogelijkheden zijn in ieder geval eindeloos.

Stap 2: ga op zoek naar een geschikte verhuurder

Als je weet wat voor container of bouwbak je nodig hebt, is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte verhuurder. Doe navraag bij je in de regio of vraag aan vrienden en familie of zij een goed adres weten. Uiteraard kun je ook via Google op zoek gaan naar een geschikte verhuurder.

Denk je een geschikte verhuurder gevonden te hebben? Ga dan goed na hoe deze verhuurder beoordeeld wordt. Als (bijna) alle beoordelingen positief zijn, is dit een goed teken. Dit geeft immers aan dat de verhuurder de zaakjes op orde heeft.

Tip: vraag bij meerdere verhuurders een offerte op. Je krijgt hiermee meer inzicht in de prijzen, waardoor je een goede prijsvergelijking kunt maken.

Stap 3: bestel direct online de gewenste container bij de gewenste verhuurder

Tot slot is het heel simpel: je kunt online de gewenste container bij de gewenste verhuurder bestellen. Doe je het liever telefonisch, omdat je nog het een en ander wilt bespreken? Dit is uiteraard ook mogelijk. Denk in ieder geval goed na over de gewenste ingangsdatum van de huur.