Een glazen douchewand geeft je badkamer op een eenvoudige manier een geheel nieuwe uitstraling. Bovendien kun je zo’n douchewand ook nog eens makkelijk zelf installeren. Hoe je dat doet? Check hier het stappenplan en je kunt aan de slag!

Stap 1: Plaats bepalen
Bij een inloopdouche kun je volledig zelf bepalen waar de glazen douchewand komt. Teken op de gewenste plaats een (lood)rechte verticale lijn af op de muur.

Stap 2: Schroefgaten aftekenen
Plaats het middelpunt van het muurprofiel op de potloodlijn en teken de voorgeboorde schroefgaten nauwkeurig af op de muur.

Stap 3: Schroefgaten boren
Boor met een steenboor (bij voorkeur 6 mm) gaten in de wand en duw er pluggen in. Om te voorkomen dat de boor wegglijdt is het verstandig om eerst met een klein putje in het glazuur van de tegelmuur te maken op het gemarkeerde punt. Dit doe je door voorzichtig met een hamer op een spijker te slaan.

Stap 4: Muurprofiel vastschroeven
Schroef vervolgens het muurprofiel op de wand vast. Voor extra stevigheid breng je vooraf op de achterzijde van het muurprofiel een klein beetje (sanitair)kit aan.

Stap 5: Douchewand plaatsen
Schuif de glazen douchewand voorzichtig in het muurprofiel.

Stap 6: Douchewand in muurprofiel vastschroeven
Schroef de douchewand ietwat losjes vast op de gewenste afstand (het is normaal dat hier wat speling inzit). Stel de douchewand waterpas af en draai de schroeven strak aan. Pas op dat je niet té strak aandraait om te voorkomen dat je het muurprofiel of de tegelwand beschadigd. Plaats de (bijgeleverde) afdekstrip en afsluitdoppen, zodat de schroeven niet meer zichtbaar zijn en het muurprofiel netjes is afgewerkt.

Stap 7: Stabilisatiestang plaatsen
Het kan nodig zijn de douchewand te stabiliseren met een stabilisatiestang. Houdt in dat geval de stabilisatiestang op de juiste plek tegen de muur en markeer het boorgat. Boor een gaatje, doe er een plug in en bevestig stabilisatiestang.

Stap 8: Randen afkitten
Kit de douchewand tenslotte zowel op de vloer als op de wand af met transparante (sanitair)kit. Wacht minstens 24 uur met douchen, zodat de kit goed droog is.