Leidingen die over de muur lopen geven een rommelig uiterlijk. De zaak netjes aftimmeren maakt het strakker en makkelijker schoon te maken. Gebruik hiervoor watervast multiplex.

Stap 1

Eerst moet de maat bepaald worden. Deze maat is minimaal de afstand van de muur tot de voorzijde van de pijp plus de dikte van het watervaste multiplex. Tel hier 1 cm bij op. bij de hoogtemaat meet je van de vloer tot aan de bovenzijde van de leiding. Hier tellen we geen hout dikte bij op. Dit omdat we de bovenplaat hier op zetten. Dit zorgt er voor dat hij een beter draagvermogen krijgt.

Stap 2

Het watervaste multiplex kan nu afgetekend worden en op maat gezaagd.

LET OP!

Wanneer er gezaagd wordt met een cirkelzaag, zorg er dan voor dat de zaag net iets door het hout heen zaagt. Als je de zaag op de maximumdiepte laat staan, heb je meer last van splinters.

Stap 3

Monteer de koof eerst een keer voordat de koof geplaatst wordt. Dus zet de ligger op de staander. Boor met 3 mm voor, in de ligger en de staander. Dit voorkomt splijten. Verzink het gaatje. Nu kunnen de ligger en de staander aan elkaar geschroefd worden met roestvrijstaalschroeven met een verzonken kop.

TIP

Het is verstandig om het materiaal voor het geplaatst wordt even twee keer in de grondverf te zetten.

Stap 4

Plaats de koof nu tegen de muur, controleer met een waterpas of hij recht staat en teken hem aan de zijden waar hij de muur en de vloer raakt af met een potlood.

Stap 5

Haal de koof weg en teken de dikte van het plaatmateriaal af onder de eerder doorgetrokken streep. Lijm of schroef onder deze lijn een lat of een balkje. Ook het watervaste multiplex is hier geschikt voor.

TIP

Breng sanitairkit aan op de kopse kanten van de koof die straks tegen de muur aankomt. Breng op de latten wat kloddertjeslijm aan en zet de koof op zijn plaats. Druk het geheel stevig aan. Nu heb je een mooie waterdichte afwerking.

Stap 6

Schroef of lijm de koof vast.

De koof kan nu verder afgewerkt worden door middel van schilderwerk of tegels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here