Steeds meer mensen besluiten om zonnepanelen aan te schaffen. Veel nieuwbouwhuizen worden standaard opgeleverd met zonnepanelen op het dak. Door geheel of gedeeltelijk je eigen stroom op te wekken kun je flink op je energiekosten besparen. Maar zonnepanelen laten plaatsen is wel een flinke investering. Je kunt hiervoor een lening afsluiten mits je uiteraard de mogelijkheid hebt om deze af te lossen zonder in de financiële problemen te komen. In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor subsidie als je zonnepanelen laat plaatsen, je gemeente of provincie kan je hier meer informatie over geven.

Waar kan ik goedkoop geld lenen voor zonnepanelen?

Als je een lening overweegt om zonnepanelen te laten plaatsen dan kun je geld lenen bij overstappen.nl. Hier kun je gemakkelijk leningen met elkaar vergelijken zodat je de voor jou meest gunstige optie kunt kiezen. Vergelijk niet alleen het percentage aan rente dat je moet betalen maar let ook goed op de bijkomende kosten. Aan het maandelijks aflossingsbedrag zie je direct wat de goedkoopste lening is. Lees ook altijd de voorwaarden, het kan bijvoorbeeld van belang zijn om te weten of je kosteloos extra mag aflossen.

Kan ik een oude lening voordelig oversluiten?

Als je al een lening hebt die je nog aan het aflossen bent kan het voordelig zijn om deze over te sluiten als je geld wilt lenen voor de aankoop van zonnepanelen. Een lening oversluiten kan betekenen dat je voor een lagere rente in aanmerking komt. Dat scheelt je enkele euro’s of meer op de maandaflossing. Dat lijkt niet veel, maar als je het optelt over de gehele looptijd van de lening kan het toch om een aanzienlijk bedrag gaan. Een tweede voordeel is dat je maar 1 lening hoeft af te lossen en dus meer overzicht hebt over je financiën.

Is het verantwoord om geld te lenen voor zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een duurzame investering waar je vele jaren plezier van hebt en die zichzelf terugverdienen door een lagere energierekening. Daarom is het zeker een goede investering. Of het verstandig is om geld te lenen voor de aanschaf en plaatsing hangt natuurlijk af van je persoonlijke omstandigheden. Als je de lening gemakkelijk kunt aflossen is het zeker de moeite waard. Soms kun je hiervoor ook je hypotheek op je huis verhogen. Dat is gunstiger, want de rente van je hypotheek mag je immers aftrekken van je inkomstenbelasting. Wel duurt het natuurlijk lange voordat je echt ‘winst’ maakt met je zonnepanelen als je ze met geleend geld hebt aangeschaft. Maar je doet in ieder geval iets goeds voor het milieu door van zonne-energie gebruik te maken. Ook is het afsluiten van een zakelijke lening voor zonnepanelen op het kantoor een mogelijkheid.