Stap 1

Sluit de hoofdkraan af en draai de af tap kraan en alle overige kranen in huis open. Als er geen water meer uit de kranen komt, zijn de leidingen leeg.

Stap 2

Draai de afsluit doppen uit de muurplaat. Nu moeten de zogenaamde s koppelingen geplaatst worden. Deze vangt het eventuele verschil op tussen mengkraan en muur plaat

Stap 3

Wikkel enkele lagen teflontape om de schroefdraad van de S-koppelingen. Als u tegen de open zijde van de S-koppeling aankijkt, moet het tape met de klok mee om het schroefdraad worden gewikkeld. Scheur de tape af na drie tot vijf omwikkelingen. Gebruik voor beide koppelingen evenveel lagen.

Stap 4

Schroef de S-koppelingen stevig terug in de muurplaat. Draai ze tot de hartafstand tussen de koppelingen gelijk is aan de hartafstand van de kraan. Let erop dat de kraan precies waterpas komt te liggen. Bevestig de sierrozetten over de S-koppelingen.

Stap 5

Zet de kraan met de twee aansluitmoeren vast op de S-koppelingen. Vergeet niet de pakkingringen te monteren. Gebruik een verstelbare moersleutel of een goed passende steeksleutel om de moeren aan te draaien. Doe er eventueel een stuk doek tussen om beschadigingen te voorkomen.

Stap 6

Draai de hoofdkraan open en de aftapkraan dicht. Laat vuil en lucht uit de kranen weglopen en controleer of de nieuwe kraan goed werkt. Is dat het geval, dan draait u alle tappunten in huis dicht.