Ben je zelf redelijk handig? Dan voer je de meeste klussen in en om jouw woning waarschijnlijk zelf uit. Wij geven jou daar natuurlijk groot gelijk in. Je hoeft in dat geval namelijk geen professional in te schakelen en daardoor bespaar je toch weer geld. Als doe-het-zelver heb je jouw zaakjes ongetwijfeld goed op orde. Zo beschik je waarschijnlijk over het nodige gereedschap. Maar heb je eigenlijk ook een eigen aanhangwagen? Hiermee kun je namelijk makkelijk en snel grote hoeveelheden en producten vervoeren. Zoek je nog een geschikte aanhangwagen voor een doe-het-zelver? Wij vertellen je hier waar je rekening mee moet houden!

Wat ga je vervoeren?

Voordat je als doe-het-zelver op zoek gaat naar een aanhangwagen, moet je jezelf eerst afvragen wat je er allemaal mee gaat vervoeren. Gebruik je het hulpmiddel alleen maar voor het vervoeren van zand of afval? Dan kun je waarschijnlijk goed uit de voeten met een open aanhangwagen. Wil je echter ook geregeld spullen vervoeren die niet nat mogen worden? Dan is een dichte aanhangwagen waarschijnlijk meer iets voor jou.

Bij de aankoop van een aanhangwagen moet je ook kijken naar de assen van de wagen. Je kunt namelijk voor een aanhangwagen met één as gaan, maar het is ook mogelijk om er eentje met dubbele as aan te schaffen. Je kiest voor een aanhangwagen met enkele as wanneer je uitsluitend lichte spullen vervoert. Vervoer je zo nu en dan ook zwaar spul? Dan raden wij je aan om een aanhangwagen met dubbele as te kiezen. Bedenk je overigens wel dat je voor het rijden met dit hulpmiddel soms over een speciaal rijbewijs moet beschikken. Koop dus geen aanhangwagen zonder hier rekening mee te houden.

De mogelijkheden van de aanhangwagen

Net zoals  veel andere zaken zijn ook aanhangwagens de laatste jaren flink ontwikkeld. Ze zijn een stuk moderner geworden, waardoor het gebruik ervan voor jou als doe-het-zelver er alleen maar makkelijker op is geworden. Neem bijvoorbeeld de aanhangwagens Azure en Cobalt van Hapert. De Azure is een zogenaamde plateauwagen. Deze aanhangwagen beschikt over een open laadbak waarmee je van alles kunt vervoeren, zoals bulkladingen en grote producten. De Cobalt heeft eveneens een open laadbak, maar is een Kipper-aanhangwagen. Dit maakt dat de aanhangwagen achterwaarts of driezijdig kan kantelen. Naast de Azure en de Cobalt biedt Hapert ook de aanhangwagens Sapphire en Indigo aan.

Waarom een aanhangwagen van Hapert?

Vraag jij je af waarom je als doe-het-zelver jouw aanhangwagen bij Hapert moet kopen? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst ben je hier verzekerd van een goede aanhangwagen. Alle aanhangwagens zijn namelijk kwalitatief, robuust, stabiel en betrouwbaar. Je kunt er dus zonder problemen van alles mee vervoeren. Daarbij komt dat ze staan voor de kwaliteit die ze bieden. Wil je niet dat je binnen een paar jaar alweer een nieuwe aanhangwagen moet kopen ter vervanging van jouw oude? Dan doe je er goed aan om hem hier te kopen. Je krijgt namelijk 10 jaar garantie op het chassis en 1 jaar extra fabrieksgarantie na registratie van jouw aanhangwagen. Met een aanhangwagen van deze fabrikant kun je er als doe-het-zelver de komende jaren dus weer tegenaan!