Niet iedereen heeft een gigantisch huis met een overvloed aan ruimte tot zijn of haar beschikking. De huizenmarkt staat op zijn kop en de vierkante meterprijs blijft maar stijgen. Hierom is het verstandig om de ruimte die je tot je beschikking hebt, zo effectief mogelijk in te richten. In dit artikel lees je hoe je optische ruimte creëert in een kleine ruimte!

  1. Kleurkeuze

Donkere kleuren staan garant voor een knus gevoel. Echter voelen donkere tinten in een klein huis ietwat bedrukkend aan. Kies hierom voor lichte kleuren; Lichte kleuren laten de ruimte groter lijken dan hij daadwerkelijk is. Daarnaast oogt het ook nog eens super fris! Verf ook je plinten in dezelfde kleur als de muren. Dit laat het lijken of je muur verder naar achteren staan. En boven dat is het ook nog eens super stijlvol.

  1. Laminaat leggen

Kies je ervoor om laminaat te leggen? Bepaal dan vooraf waar je de meeste ruimte kunt winnen. Leg je je laminaat horizontaal, lijkt je kamer breder. Leg je het verticaal, oogt het langer. De basis van je ruimte begint bij de vloer. De keuze hoe je je laminaat legt, levert dus al veel resultaat op!

  1. Zwevende meubels

Accessoires opruimen die je even niet in gebruik hebt, is erg goed. Een goed opgeruimd huis oogt namelijk groter. Kies zwevende opbergkastjes om je spullen in op te ruimen. Zwevend meubilair zorgt voor optische ruimte. Wanneer je je muur blijft zien, gaat er weinig ruimte verloren. Ook een zwevend tv-meubel resulteert in veel ruimtewinst.

  1. Lichtinval

Zoals je eerder las zijn lichte kleuren een goede manier om optische ruimte te creëren. Door extra natuurlijk lichtinval te verwelkomen in je woning versterk je het effect van de lichte kleuren. Kies dus niet voor verduisterende gordijnen als overgordijnen maar ga voor vitragef of inbetween.

Maak effectief gebruik van de ruimte die je hebt! Creëer zoveel mogelijk optische ruimte.