Ook wanneer er een verbouwing thuis op de planning staat wil je natuurlijk dat dit zo comfortabel mogelijk gaat. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de helpers en de mensen uit de bouw die de verbouwing voor je realiseren. Er zijn verschillende manieren waarop jij voor meer gemak kunt zorgen voor iedereen die bij deze klus aanwezig is.

Bekijk de bouwplannen

Allereerst is het goed om te kijken naar de bouwplannen, zodat jij precies weet wat er waar en wanneer gaat gebeuren. Staat er bijvoorbeeld een uitbouw voor de woonkamer op de planning? Dan weet je dat jij je woonkamer tijdelijk niet kunt gebruiken. Maar in die tijd wil je wel gewoon je eigen ding kunnen doen. Heb je een aparte keuken en is deze groot genoeg, dan zou je daar tijdelijk je woonkamer van kunnen maken. Zo loop je niet in de weg, kun jij gewoon blijven doen wat je altijd doet en hoef je niet tussen het bouwmateriaal te gaan zitten.

Daarnaast is dit ook direct een centrale plek waar problemen of suggesties besproken kunnen worden, waar kan worden geluncht en een bak koffie kan worden gedronken. Je keuken is dan als het ware een tijdelijke schaftwagen, zoals je dat in de zakelijke bouw ook vaak ziet. Eén plek om te eten en drinken, te overleggen en gewoon even een pauze te nemen.

Kannen koffie en belegde broodjes

Koffie en belegde broodjes zijn een belangrijk onderdeel van het project, want een mens moet goed eten en drinken. Toch kan dit ook erg veel tijd kosten wanneer je dit telkens opnieuw klaar moet maken. Dit is eenvoudig op te lossen door ’s ochtend een kan koffie klaar te zetten en de broodjes alvast te beleggen. Iedereen die daar behoefte aan heeft kan het dan direct pakken, en jij bent dan geen extra tijd kwijt aan het zetten van een bak koffie of het smeren van broodjes.

Badkamer verbouwing

Wordt de badkamer onder handen genomen? Dan heb je vaak een aantal weken geen plek om te douchen of naar het toilet te gaan. Een douche nemen is dan meestal het probleem niet, want dit zou eventueel ook kunnen bij de buren of een familielid, maar je gaat niet telkens naar de buren toe wanneer je naar het toilet moet.

Ook hierbij kun je zorgen voor gemak, namelijk door middel van een tijdelijke toiletoplossing. Door het huren van bijvoorbeeld een saneringswagen kunnen jij en je familieleden gewoon naar het toilet wanneer dit moet, en hoef je niet elke keer bij je buren aan te kloppen. Bij Brouwer zijn verschillende oplossingen voor het toilet te vinden, die allen bijdragen aan meer gemak wanneer jullie thuis met een verbouwing bezig zijn waardoor je niet naar het toilet kan.