Heb je een auto die al aardig wat kilometers op de teller heeft, maar nog wel heerlijk rijdt? Dan wil je daar natuurlijk lekker lang in blijven rijden. Het is prettig wanneer je auto motorisch volledig in orde is, maar het oog wil natuurlijk ook wat. In dit artikel vertellen we je dus wat je kunt doen om ook het interieur van je auto te pimpen en je auto te laten blinken als nieuw! Wist je dat je bijvoorbeeld met een nieuwe set vloermatten voor je auto je interieur er al snel weer als nieuw uit laat zien? En dat er speciale autoshampoo bestaat? Daarmee zorg je er snel voor dat je auto weer straalt.

Een vers setje automatten

Een nieuwe set automatten kan al een enorm verschil maken. Automatten worden snel vergeten wanneer het om het interieur van de auto gaat. Toch hebben ze een sterke invloed op de uitstraling van de binnenkant van je auto. Zijn de matten vuil of versleten, dan geeft dat meteen een minder fris gevoel. Wanneer ze juist netjes schoon zijn en mooi aansluiten bij de rest van het interieur, dan voelt dat al meteen anders. Wacht dus niet te lang met nieuwe automatten kopen en doe je auto een plezier!

Matten op maat

Je kunt automatten tegenwoordig zelfs volledig op maat laten maken. Daarvoor hoef je alleen het kenteken of merk en model van je auto in te voeren in de website van een automattenspecialist. De matten worden hierdoor precies voor jouw auto gemaakt, wat ervoor zorgt dat de bevestigingspunten altijd op de juiste plek zitten. Op die manier voorkom je dat de matten tijdens het rijden gaan schuiven, of niet goed aansluiten op de ruimte in je auto. Automatten houden je auto niet alleen mooi, maar zorgen er ook voor dat de bekleding eronder niet beschadigt. Een essentieel onderdeel van je auto-interieur, dus!

Kies het juiste schoonmaakmiddel

Wil je je auto ook van buiten helemaal spic en span maken? Zorg er dan voor dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Zo bestaat er zelfs autoshampoo! Gebruik bij voorkeur geen zeep of goedkoop wasmiddel, want dat kan ervoor zorgen dat de waxlaag van je auto aangetast raakt en de lak sneller beschadigt. Speciale autoshampoo is mild en reinigt de auto grondig, zonder de lak aan te tasten. Ook kies je bij voorkeur voor schone poetsdoeken, zodat je het vuil van de vorige schoonmaakbeurt niet weer op de auto wrijft.