Ben je tevreden met je huis, maar mis je de luxe afwerking? Dit is vaak heel eenvoudig zelf te creëren, zelfs zonder dat je er veel geld aan uit geeft. De juiste verlichting of accessoires kunnen er vaak al voor zorgen dat je woning een luxe afwerking heeft. In dit artikel geven wij je een aantal tips voor een luxe afwerking van je huis.

Kijk goed naar de verlichting

Wanneer je op zoek bent naar een luxe afwerking is de verlichting ontzettend belangrijk. Het beste kun je werken met verschillende lichtbronnen, want zo zorgt je voor diepte. Ook het toevoegen van een dimmer kan zorgen voor meer luxe, omdat je hiermee eenvoudig de intensiteit van de lamp kunt regelen.

Daarnaast zijn mensen vaak geneigd tafellampen te gebruiken, terwijl dit lang niet altijd nodig is. Ga bijvoorbeeld eens voor een geweldige hanglamp die precies op de juiste hoogte hangt. Zo heb je niet alleen genoeg licht, maar ook een geweldige lamp die zeker bedraagt aan de luxe sfeer.

De juiste stoffen zorgen voor een luxe afwerking

Bepaal van te voren goed welke stoffen je wilt gaan gebruiken. Heb je een bepaalde kleur die je graag in de kamer terug wilt laten komen, bijvoorbeeld okergeel, dan doe je er goed aan dit ook in de stoffen terug te brengen. Kies mooie kussens voor op de bank in verschillende afmetingen waar okergeel in zit.

Ook de gordijnen kun je hierbij betrekken, al is okergeel in dit geval wel een erg opvallende kleur. Wat wel belangrijk is bij de gordijnen, is dat de gordijnen tot de grond komen. Dit zorgt namelijk voor een luxe uitstraling, en dat is wat je wilt bereiken.

Wat doe jij met je vensterbank?

Mensen die een vensterbank hebben doen hier vaak niet veel mee, en dat is zonde. Zeker als je er geen bank voor hebt staan is de vensterbank vol in beeld, en dus verdient hij het ook om er luxe uit te zien. Dit kun je bereiken met een mooie kleur, maar bijvoorbeeld ook met natuursteen. Wanneer je een natuursteen vensterbank hebt, geeft dat een veel luxere uitstraling dan een variant van plastic. Zet er vervolgens een paar mooie lampen op en een grote vaas met pampas of bloemen, en je vensterbank is voorzien van luxe.

Het belangrijkste is dat je niet teveel op de vensterbank zet, want dan oogt het al snel heel rommelig, en dat is wat je wilt voorkomen. Zet dus aan allebei de kanten een lamp neer, en in het midden een grote vaas. Wil je dat niet? Zet er dan een mooie, grote plant neer. Voorkom in ieder geval dat er overal op de vensterbank kleine accessoires staan, want dat maakt het rommelig.

Een luxe afwerking op de muren

Kijk ook goed naar de muren, de omlijsting, de plinten en je deuren. Heb je standaard deuren in je woning zitten, dan kunnen deze eenvoudig vervangen worden voor deuren met een luxere uitstraling. De muren verf je het liefst in een mooie, warme tint of je gebruikt mooi behang. Kijk ook meteen goed naar de plinten. Hoge plinten doen het vaak het beste, maar dit is natuurlijk afhankelijk van je eigen smaak.