Een veilig thuis is belangrijk. Je wilt zelf het gevoel hebben dat het goed zit, maar zeker wanneer je kinderen hebt wil je dat zij in een veilige omgeving opgroeien. Dit doe je bijvoorbeeld door kabels netjes weg te werken, je kinderen te leren dat ze niet aan de oven mogen komen en schoonmaakmiddelen weg te zetten. Maar heb je ook al eens aan een goede verzekering gedacht?

Al je spullen veilig verzekerd

De spullen in je huis zijn je veel waard, anders zou je ze niet aanschaffen natuurlijk. Maar er kan altijd wat mee gebeuren. Bijvoorbeeld wanneer je de televisie wilt verplaatsen en deze uit je handen glijdt, of wanneer je kind toch met de bal naar binnen gaat en je antieke vaas omstoot. Ook al had je gezegd dat dit niet mocht.

Maar denk ook aan schade die niet door jou of je kinderen veroorzaakt wordt. Schade bij brand, een blikseminslag diefstal of een lekkage. Ontzettend vervelend, zeker wanneer je niet verzekerd bent. Met een inboedelverzekering ben je er zeker van dat al je spullen verzekerd zijn op de momenten dat het nodig is.

Wat is er verzekerd bij een inboedelverzekering?

De naam zegt het natuurlijk al; bij een inboedelverzekering is je inboedel verzekerd. Hieronder vallen in principe bijna alle spullen die verplaatsbaar zijn. Dus niet je toilet of een muur, maar wel je televisie, je kasten, je fiets die in de schuur staat en ga zo maar verder.

Dit geldt wanneer er sprake is van brand-, bliksem-, neerslag-, lekkage-, storm- of diefstalschade. Echter ook wanneer er schade is ontstaan bij hak- en breekwerk door het opsporen van een lekkage, wanneer je sloten vervangen moeten worden na diefstal van je sleutels en wanneer er vervangende ruimte nodig is. Daarnaast zijn ook de spullen van een uitwonend studerend kind in een studentenwoning meeverzekerd.

En de rest van je woning dan?

Met de inboedelverzekering zorg je er dus voor dat alles wat in je huis staat, verzekerd is. Maar hoe zit dat dan met de rest van je woning, zoals bijvoorbeeld je veranda? Daar kun je een opstalverzekering voor afsluiten. Handig, want wanneer je Allrisk verzekerd bent, ben je ook verzekerd wanneer je per ongeluk zelf iets beschadigd.

Met deze verzekering ben je verzekerd voor brandschade, maar ook blus- en rookschade, diefstal, inbraak, vandalisme, omvallende bomen en hijskranen, waterschade en regen-, hagel-, sneeuw- en stormschade.

Ben je Allrisk verzekerd, dan ben je ook verzekerd voor alle door jou veroorzaakte schades aan je woning. Ga je bijvoorbeeld met de buitenmuren aan de slag en veroorzaak je per ongeluk schade? Dan ben je hiervoor verzekerd.