Om de aansluiting tussen de wand/vloer en het sanitair waterdicht te krijgen, moeten deze naden dichtgekit worden.

Gebruik hiervoor een siliconenkit of sanitairkit. Dit is waterdicht en schimmelwerend (vooral een sanitairkit). Deze kitten zijn niet overschilderbaar.

Stap 1

Maak de ondergrond schoon, vetvrij en droog. Zie ontvetten.

Stap 2

Plak schilderstape aan beide zijden van de naad. Hierdoor komt er geen kit op delen die schoon moeten blijven, en ontstaat een strakke kitrand.

Stap 3

Snijd het puntje van de kitkoker open. Niet in de schroefdraad snijden. Draai de losse spuitmond op de koker.

Stap 4

Installeer de koker in het kitpistool.

TIP
Snij een schuine kant aan de losse spuitmond. Maak hierbij de opening ongeveer even groot als het te kitten oppervlak. Hierdoor komt de kit nauwkeuriger in de naad.

Stap 5

Spuit de kit in de voeg.

TIP
Hou de kitspuit schuin, zodat de kit in de voeg gaat, in plaats van oppervlakkig erop. Als de naad niet voldoende gevuld is, kan lekkage optreden.

Stap 6

Druk vlak voor het einde van de naad met de duim de vergrendeling aan de achterkant van het kitpistool los. De druk is er nu af, waardoor er geen(of weinig) kit meer uit de koker komt.

Stap 7

Maak de kitrand glad door middel van er met je vinger over heen te strijken. Hiervoor zijn ook speciale kit strijkers verkrijgbaar.

TIP
Maak je vinger nat met zeepwater (= water met een scheut afwasmiddel).

Stap 8

Haal geknoeide kitresten met een droge doek weg voordat deze de tijd krijgen om aan te drogen.

Stap 9

Als de kit iets aangedroogd is (na 5 minuten) de schilderstape weghalen en met de vinger de kitrand nog een keer voorzichtig gladstrijken.

TIP
Een oude dichtgeknepen kitkoker werkt ook goed als kitstrijker.