Een hangend toilet heeft een groot voordeel boven het gewone toilet. Het is makkelijker om de vloer schoon te houden wat meer hygiëne geeft. Een hangend toilet wordt altijd bevestigd aan een speciaal frame. Dit frame wordt met stelpoten op de juiste hoogte gebracht en aan de achterwand bevestigd. De hoogte van het toilet is standaard 40 cm, maar als u moeilijk ter been bent, kunt u de hoogte aanpassen naar bijvoorbeeld 45 of 50 cm.

Stap 1

Monteer het speciale frame wat nodig is voor het ophangen van een hangend toilet op de achtermuur. Bevestig deze met keilbouten van 10 mm. Frame moet uiteraard waterpas hangen.

Stap 2

Monteer de stortbak in het frame.

Stap 3

Bevestig de haakse afvoerpijp in het frame en sluit deze met behulp van een sok aan op de bestaande afvoer. De afvoer pijp moet eerst op maat gemaakt worden.

Stap 4

Sluit de badsifon aan op de afvoerleiding.

Stap 5

Sluit de stopkraan (dit is de kraan van de leiding naar de stortbak) aan op de waterleiding. Test of het reservoir goed vol en weer leeg loopt. Zet hiervoor een emmer onder de waterpijp.

Stap 6

Maak van watervast multiplex een wandje(front) om de stortbak achter weg te werken. Dus de breedte van de toiletruimte. Dit wandje kan net zo hoog worden als de stortbak, maar ook net zo hoog als het plafond. Dit kan ook met gibo-blokken, maar dit is iets lastiger en neemt meer ruimte in beslag

Stap 7

Teken uitsparingen op het front voor water aan-en afvoer en draadeinden die aan het frame vastzitten. Gebruik hiervoor de isolatiemat als mal. Teken ook een uitsparing voor het bedieningspaneel af. Gebruik hiervoor de mal die bij het bedieningspaneel geleverd wordt.

Stap 8

Zaag in het front/wandje de uitsparingen voor de wateraanvoer en afvoer en voor de bevestigingsbouten van de toiletpot. Zaag ten slotte de uitsparing voor het bedieningspaneel.

Stap 9

Schroef het front op het frame en timmer ook de zijkanten af met watervast multiplex.

Stap 10

Maak de closetafvoerbuis en aanvoerbuis op maat en monteer deze door de uitsparingen in het frame. Sluit de waterleiding aan en draai de draadeinden waaraan de pot word opgehangen in het frame.

Stap 11

Betegel het wandje.

Stap 12

Plaats de isolatiemat en de toiletpot. Sluit deze aan op het reservoir en de afvoerleiding.

Stap 13

Snij de isolatiemat rondom de pot weg en kit de randen af.

Stap 14

Stel de waterhoeveelheid van het reservoir af. Monteer vervolgens het bedieningspaneel.