De plaats waar de thermostaat komt te hangen is zeer belangrijk. Dit bepaalt namelijk hoe de cv gaat functioneren. Doordat de thermostaat meet wanneer het te koud of op temperatuur is volgens de behoefte die ingesteld is, zal deze de cv inschakelen of juist stopen.

De beste plek

Plaats de thermostaat 1,5 meter boven de grond en nooit naast een raam of deur die regelmatig open gaat. Als er een koude tocht lang de thermostaat komt zal deze de cv inschakelen terwijl de temperatuur in de rest van de ruimte wel goed is. Let verder op dat de thermostaat niet in de zon komt te hangen. Ook dit beïnvloedt de thermostaat nadelig. Ook is het belangrijk dat de thermostaat niet op een buitenmuur geplaatst wordt, omdat deze altijd kouder is dan een binnenmuur.

Welke thermostaat kiezen?

De soort thermostaat is afhankelijk aan de behoefte. Is er de gehele dag iemand thuis? Dan kan de persoon de temperatuur de gehele dag zelf regelen.

Maar wil je in de ochtend in een verwarmde ruimte komen of wanneer je uit je werk komt niet in de kou wilt zitten, is een thermostaat met een tijdschakelklok of een met een instelbaar weekprogramma een aanrader.

Ook zorgt de thermostaatklok er voor dat de verwarming’s installatie ‘s avonds op een vast tijdstip overgaat op een lagere (nacht) temperatuur. Deze bespaard energie omdat je nu niet meer vergeet de thermostaat omlaag te zetten. Natuurlijk is de temperatuur altijd handmatig aan te passen.

Welke thermostaat het ook wordt, laat je goed informeren. Het zou leuk zijn als het na de aankoop ook werkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here