Net als kleding is ook woninginrichting onderhevig aan trends. Die trends wisselen per jaar, maar uiteraard ook per seizoen. Wil je je woonkamer aanpassen aan de laatste woontrends dan kun je online volop inspiratie vinden. Maar natuurlijk kun je ook gewoon afgaan op je eigen voorkeuren. Voor de wintermaanden hebben warme tinten de voorkeur. Okergeel, bordeauxrood, dat zijn kleuren die het in de koude periode van het jaar prima doen. Die kleuren kun je doorvoeren in zowel de omgeving als de inrichting.

Moet ik ieder seizoen mijn muren sausen?

Natuurlijk is het niet nodig om twee of drie keer per jaar je muren te sausen. Maar je kunt natuurlijk wel een kleur kiezen die gemakkelijk combineert. Ral 9010, gebroken wit, wordt daarom nog steeds het meest gebruikt. Maar ook een zachte kleur kan prima dienen als basis voor een kamer terwijl je de inrichting aan het seizoen aanpast. Als het seizoen wisselt hoef je ook niet meteen alle meubels eruit te gooien, je kunt de kamer aanpassen met subtiele aanpassingen in woonaccessoires. Veel mensen kiezen voor vrolijke kleuren in de zomer zoals rood, geel en blauw. In de winter kun je je woonkamer warm aankleden met bijvoorbeeld een mooi herfststuk of een heerlijk warme plaid over de bank in een echte herfstkleur. Zo hoef je dus niet echt te gaan klussen om er toch iets moois en gezelligs van te maken.

Volg de trends online en op TV

Als je niet dagelijks bezig bent met interieur, dan is het logisch dat je de nieuwste trends op klusgebied voor de woonkamer niet op de voet volgt. Maar online kun je gemakkelijk vinden wat de trends zijn. Je hoeft dat niet allemaal te volgen, maar je kunt er wel inspiratie uit halen. Datzelfde geldt voor klusprogramma’s op TV. Hier zie je ook vaak leuke woontrends. Als het in je interieur past dan kun je het gebruiken, vind je het niks dan is er niemand die het je kwalijk neemt. Het is tenslotte jouw woonkamer en als je geen zin hebt om de muren paars te verven omdat dat nu helemaal hip is dan moet je het ook zeker niet doen.

Als je dan toch gaat schilderen…

Wil je toch de muren in je woonkamer een andere kleur geven, neem dan voorzorgsmaatregelen zodat je een goed resultaat bereikt. Doe de grote vlakken met de roller, maar houd ook een kwast bij de hand voor de hoeken en de randen. Die kun je niet met een roller doen, tenzij je de randen van je plafond ook meteen mee wilt nemen, wat vast niet de bedoeling is. Zorg dat de vloer goed afgedekt is en ruim gemorste verf meteen op. Als de verf nog niet droog is kun je die meteen opdoen met een vochtige doek. Als de verf eenmaal is opgedroogd wordt dat een veel lastiger klusje. Een hulpje bij het schilderen die de gemorste spetters meteen weghaalt is natuurlijk het meest ideaal.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here