Als de schutting tussen jouw tuin en die van de buren aan vervanging toe is dan moet er natuurlijk een nieuwe komen. Als je goed met de buren overweg kunt dan beslissen jullie samen welke schutting het moet worden en plaats je die op de erfafscheiding. Als de verstandhouding minder goed is dan kun je natuurlijk ook een schutting plaatsen tegen de schutting van de buren aan, hoewel dit altijd een minder mooi resultaat geeft.

Wat voor schutting moet het worden?

Als je een kant en klare schutting koopt bij een bouwmarkt dan zal je merken dat de panelen standaard 1.80 meter hoog zijn. Dit is de maximale hoogte die een schutting in een achtertuin mag hebben. Wil je de schutting hoger dan zal je daarvoor vooraf toestemming moeten vragen bij de gemeente. Voor ene voortuin geldt dat een schutting doorgaans niet hoger mag zijn dan 1.50 meter. Je kunt kiezen voor een schutting met horizontale of verticale planken. Als je een kat hebt die je graag in je eigen tuin wilt houden, om hem te behoeden voor ongelukken op straat, is het aan te raden om een schutting te kiezen met verticale planken. De kat zal daar minder gemakkelijk tegenop kunnen klimmen. Eventueel kun je boven de schutting nog speciaal dierenschrikdraad spannen.

De schutting plaatsen

Voor het plaatsen van de schutting heb je blokken nodig die in de grond gaan waar de panelen op gezet worden. Doe je dat niet dan loop je het risico dat je schutting bij de eerste storm omwaait. Zorg dat de schutting recht staat, een waterpas is dan ook een onmisbaar hulpmiddel bij het plaatsen van een nieuwe schutting. Zorg ervoor dat de panelen ook goed aan elkaar vast worden gemaakt om de schutting zijn stevigheid te geven.

Zorg dat het hout lang meegaat

Hout is een materiaal dat doorgaans geen tientallen jaren meegaat. Je kunt de levensduur van je schutting verlengen door het hout in te smeren met beschermende beits. Door het hout te behandelen is het beter bestand tegen de invloeden van weer en wind en zal de schutting veel langer mee gaan. Je moet deze behandeling eens in de zoveel jaar herhalen, dan zorg je ervoor dat de schutting tientallen jaren mee kan en heb je des te meer waar van je geld en natuurlijk ook van het werk wat je er in gestoken hebt.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here