Rolgordijnen zijn diverse raamdecoratie die in iedere plek in huis je wensen kunnen vervullen. Rolgordijnen zijn al jarenlang een van de meest populaire en voorkomende raamdecoratie, dit is natuurlijk niet zomaar! De verschillende voordelen en eigenschappen van rolgordijnen zijn eindeloos en hebben veel te bieden. In deze blog gaat het over rolgordijnen, ben je op zoek naar andere raamdecoratie? Kijk dan op ilumio.nl en krijg antwoord op al je vragen!

Rolgordijnen gaan al jarenlang mee, hebben een tijdloze uitstraling en zullen niet snel gaan vervelen. Rolgordijnen brengen leven en sfeer in een ruimte, ze zijn eenvoudig te bedienen door middel van een koord. Hierdoor krijg je veel speling in het bepalen van de hoeveelheid lichtinval en privacy in huis. Rolgordijnen zijn een prachtige verrijking van je interieur en zijn beschikbaar in drie verschillende varianten.

Rolgordijnen sluiten in iedere ruimte aan

Rolgordijnen zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties. Ze bestaan in een transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stof. Transparante rolgordijnen zijn ideaal als je graag geniet van je uitzicht. Je kijkt namelijk door deze stof heen, hierdoor kun je altijd genieten van je uitzicht naar buiten of zicht op de tuin. Deze transparante stof filtert wel alle felle zonnestralen die een ruimte binnen schijnen.

Lichtdoorlatende rolgordijnen komen meestal voor in de woonkamer, op kantoor of bij ramen aan de straatkant. Voor je privacy zijn deze rolgordijnen ideaal! Je kunt hier namelijk niet doorheen kijken waardoor je geen last hebt van nieuwsgierige voorbijgangers. Wel laten deze rolgordijnen genoeg natuurlijklicht door, zo heb je altijd voldoende lichtinval in huis.

Verduisterende rolgordijnen komen vaak voor in de slaapkamer. Ze kunnen een ruimte volledig verduisteren waardoor je kunt genieten van een donkere kamer en goede nachtrust. Verduisterende rolgordijnen hebben een dikke stof, hierdoor komt er geen licht door, maar dit heeft nog een ander voordeel. Dankzij de dikke stof van deze rolgordijnen hebben ze ook een isolerende functie! Tussen het raam en rolgordijn is een stilstaande laag lucht, dankzij je verduisterende rolgordijn wordt hier een isolerende laag van gecreëerd.

Geschikt voor alle raamtypes

Naast dat rolgordijnen beschikbaar zijn in deze drie transparanties, zijn ze ook te monteren op alle soorten ramen. Draai- en kiepramen en dakramen kun je hierdoor prachtig aankleden met rolgordijnen. Een rolgordijn dakraam is beschikbaar in allerlei kleuren, hierdoor kun je deze perfect aan laten sluiten op je interieurstijl.

Alle soorten rolgordijnen zijn eenvoudig schoon te houden, je kunt deze eenvoudig afnemen met een vochtige doek of plumeau. Hierdoor gaan je rolgordijnen nog langer mee en kun je blijven genieten van je prachtige raamdecoratie!