De tuin vormt bij veel woningen het ondergeschoven kindje. Het geld wordt vaak eerst in de woning gestoken. Wanneer er nog wat over is, richt men zich tot de tuin. Toch neemt de tuin een steeds belangrijkere plek in ons leven in. Zo brengen veel Nederlanders meer en meer tijd in hun tuin door in de lente en de zomer. Lijkt jou dit ook wel wat, maar heb je hier de tuin momenteel niet naar? Dan wordt het de hoogste tijd om jouw tuin onder handen te nemen. Denk overigens niet direct dat het nodig is om jouw hele tuin aan te pakken. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een tuinhuis met overkapping te plaatsen. Lijkt jou dit wel wat? Dan ben je vast benieuwd naar wat zo’n ding jou gaat kosten. Hieronder vertellen we je er alles over!

Klein of groot tuinhuis?

De kosten van een tuinhuis met overkapping worden door verschillende zaken beïnvloed. Allereerst de afmetingen. Heb je een vrij grote tuin en is er nog behoorlijk wat ruimte over? Dan wil je waarschijnlijk ook een groot tuinhuis met overkapping hebben. Je hebt zodoende veel ruimte, maar het kost je ook behoorlijk wat geld. Hoe groter een tuinhuis met overkapping wordt, des te meer geld kost het jou. Wil je niet te veel uitgeven? Kies dan voor een kleinere optie. Je bespaart zodoende namelijk al behoorlijk wat geld. Denk echter wel goed na over de toekomst. Je wilt immers niet dat je jouw tuinhuis met overkapping binnen de kortste keren weer moet vervangen door een grotere variant.

Welk materiaal kies je?

Naast de afmetingen van een tuinhuis met overkapping is het materiaal ook van invloed op de prijs. Je kunt ervoor kiezen om het geheel van hout te laten maken. Hier kiezen veel Nederlanders voor, maar hout is vaak niet het goedkoopste. Dit is zeker het geval wanneer je voor een groot tuinhuis met overkapping gaat. Er moet dan immers ook meer hout gebruikt worden, waardoor het alleen nog maar duurder wordt. Ook het dak speelt vaak een belangrijke rol in de uiteindelijke prijs van jouw tuinhuis met overkapping. Kies je voor een simpele dakbedekking? Dan ben je aanzienlijk goedkoper uit dan wanneer je voor luxe en kwalitatief goede dakbedekking gaat. Kijk echter nooit te veel naar de prijs. Je wilt immers wel een kwalitatief tuinhuis neerzetten waar je jarenlang van kunt  genieten. Laat de prijs dus niet de doorslag geven, maar vestig al je aandacht op de kwaliteit van de materialen.

Lees ook: hoe breng je tuinverlichting aan? Lees het hier!

Niet genoeg geld? Sluit een lening af!

Heb je niet genoeg geld voor een tuinhuisje met overkapping, maar wil je er wel graag eentje? Dan schuif je dit plan mogelijk op de lange baan. Dit kan, maar hoeft niet. Je kunt namelijk ook een lening afsluiten om toch een tuinhuisje met overkapping in jouw tuin te plaatsen. Zoals je hierboven al kon lezen, hoeft dit niet eens een grote lening te zijn. Je hebt de prijs van een tuinhuisje met overkapping namelijk geheel in eigen hand. Nadeel van een lening is dat je hier rente moet betalen. Uiteindelijk ben je dus altijd meer geld kwijt dan je daadwerkelijk leent. Je kunt echter ook goedkoop geld lenen. Ben je één en al oor? Dan vraag je je ongetwijfeld af hoe je dit doet. Door een vergelijking te maken tussen de verschillende geldverstrekkers. Kijk niet alleen hoeveel je kunt lenen, maar richt je ook vooral tot de voorwaarden van de lening. Kijk onder andere naar de hoeveelheid rente en de looptijd van de lening. Op deze manier slaag je er ongetwijfeld in om een goedkope lening af te sluiten voor jouw tuinhuis met overkapping.