Wil je heerlijk in de tuin kunnen relaxen? Of toch juist aan het werk in de tuin. Wat dacht je van een combinatie? Aan de slag met nieuwe items en er daarna van genieten. Op de ene plek maak je een duikelrek voor de kinderen. Op de andere plek een heerlijke loungeplek om te kunnen relaxen. Zo heeft ieder wat wils. Wil je weten hoe je dit kunt doen, lees dan verder.

Gezellige zitplek

Er zijn verschillende opties voor een loungeplek. Erg populair is tegenwoordig de hangstoel. Hij kan op verschillende plekken worden opgehangen. In de open lucht bij de schommel van de kinderen of juist onder de boom. Kies hiervoor wel een stevige tak uit. Als je lekker wilt relaxen onder de overkapping kun je hem daar ook neerhangen. Zo zit je altijd droog. Hang hem dan wel op aan een stevige balk. Als je geen stevige balk hebt onder de overkapping, maak dan zelf een nieuwe stevige constructie. Heb je de juiste plek gevonden? Dan hoef je alleen nog maar een hangstoel voor buiten uit te kiezen.

Een duikelrek maken

Wil jij je kinderen een plezier doen? Maak dan een duikelrek voor ze. Het is niet heel lastig en de kinderen hebben de grootste lol.

Wat heb je nodig: twee palen van minimaal 9 cm x 9 cm breed. De hoogte is naar eigen keuze, maar we raden een maximum van 1,5 meter aan om ongelukken te voorkomen. Verder heb je een duikelstang met schroeven nodig.

Begin met het graven van twee gaten op de juiste breedte van elkaar. Zorg ervoor dat de palen voor minimaal één derde gedeelte ondergronds komen in het gat. Vervolgens is het taak om de palen stevig vast te zetten. Met een mix van zand en water kom je al heel ver. Voor meer zekerheid is beton een oplossing. Tussen de palen bevestig je de duikelstang en voilà de kinderen hebben hun eigen speeltoestel.

Helemaal klaar? Dan is het tijd om te genieten. De kinderen lekker aan het spelen en jij kan uitrusten in je nieuwe loungestoel.