Zo sluiten we bijna het jaar 2020 af. Het is niet voor iedereen een gemakkelijk of leuk jaar geweest, dus daarom kunnen we beter al vroegtijdig de jaarlijkse traditie aftrappen: het presenteren van de tuinmeubeltrends van 2021. Het afgelopen jaar zal voor vele in de boeken gaan, positief dan wel niet negatief. Echter, de nieuwe tuinmeubeltrends zijn het weer stuk voor stuk waard. In deze blog vertellen we je er graag meer over.

Even kort; de tuinmeubeltrends van 2021 zijn tot nog toe vooral kenmerkend door de nieuwe materiaalcombinaties, nieuwe trends en ook zelfs nieuwe producten. Lees gauw verder!

Tuinmeubeltrend 1: houten-look parasol

Aankomend jaar zal deze geïntroduceerd worden. Dit hoort zeker thuis in het nieuwe lijstje bijzonder tuinmeubeltrends. Hier hebben we het over een nieuwe materiaalcombinatie, namelijk het gemak van het aluminium, maar de look van teakhout. Deze optie werd al eens eerder uitgevoerd. Deze houten-look parasols passen bij mooie tuinsets van Fonteyn of moderne tuinen. De combinatie van natuurlijke elementen met een strak design geeft een waanzinnig effect.

Tuinmeubeltrend 2: bijzettafels bij LED licht of vuurhaard

In het jaar 2019 werden lounge tafels gepresenteerd met ingebouwde ledverlichting. Dit strakke design zal volgend jaar een absolutie publieksfavoriet worden. Daarom wordt er voor volgend jaar nieuwe tuintafeltjes ontwikkeld met vuurhaard. Een volledige nieuwe trend, ontzettend gaaf, toch? Het design is erg slank en erg praktisch ontwikkeld.

Tuimeubeltrend 3: relax stoelen

Relax stoelen zijn uiteraard een breed begrip, dit kan namelijk van alles zijn. Misschien dat je hierbij kan denken aan grote ligbedden. Het assortiment bij de meeste webwinkels wordt voornamelijk aangeboden in sets, zodat je gezamenlijk kan relaxen in de tuin. Bij deze tuinmeubeltrend wordt vaak gedoeld op een combinatie van materialen. Volgend jaar vind je bijvoorbeeld een natuurlijke touch met grijs rope en gepoedercoat aluminium met teak armleuningen.

Tuinmeubeltrend 4: rope in diverse kleur

Ik liet net al het woordje ‘rope’ vallen. Rope gaat zich in 2021 zeker ontwikkelen als een nieuwe tuinmeubeltrend. Het zal vooral doorbreken in de kleur groen. De reden dat ik de kleur groen benadruk, is omdat tuinen over het algemeen toch groen gekleurd zijn. Rope is een zeer geliefd materiaal en wordt vaak gebruikt in allerlei soorten tuinmeubelen. Daarnaast is het ook nog eens onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te krijgen. Uiteraard zijn hier verschillende varianten van in diverse prijsklassen.

Tuinmeubeltrend 5: verstelbare tuinstoelen

Ik kon het niet laten om deze trend niet mee te nemen. Deze trend is eigenlijk al jarenlang een echte favoriet en zal dat ook altijd blijven. Maar echt volledig verstelbare en ook nog eens weerbestendige tuinstoelen zijn we tot op heden nog niet tegengekomen. Wellicht is dat het verbeterpuntje wat deze trend mee kan nemen het komende jaar in. Een echte combinatie van comfort en luxe.