Stap 1

Bepaal de hoogte waarop de wastafel moet komen te hangen. De standaardhoogte van de bovenkant van de wastafel tot de vloer is 80 cm, maar veel mensen geven de voorkeur aan een afstand van 90 cm. Zet een streepje op de muur. Zet een horizontale lijn op de muur op de hoogte van de gaten van de wastafel. Gebruik hierbij een waterpas. De hoogte van de gaten is iets lager dan de bovenkant van de wastafel. U kunt het verschil op de wastafel zelf gemakkelijk meten.Meet op de wastafel de afstand tussen de gaten. Teken vervolgens de gaten af op de horizontale lijn op de muur.

Stap 2

Boor gaten van 10 mm en plaats daarin pluggen.Draai de draadstiften waarop de wastafel komt te rusten, in de pluggen. Laat iemand anders de wastafel over de draadstiften heen schuiven. Terwijl deze persoon de wastafel vasthoudt, kunt u de kunststof ring over het draadeinde heenschuiven en de moeren vastzetten. Draai de moeren niet te strak aan, aangezien de wastafel daardoor kan beschadigen.

Stap 3

Bevestig de kraan aan de wastafel. Gebruik flexibele aansluitslangen, zodat u meer speling in de lengte heeft. Sluit de leidingen aan met behulp van knelfittingen. Let er bij het aansluiten op dat de warmwaterleiding links zit en de koud waterleiding rechts.

Stap 4

Sluit de afvoerleiding aan. Bevestig het bovenste deel, met het roostertje en de rubberring, aan de wastafel. De rubberring komt aan de onderkant tegen de wastafel te zitten.

Stap 5

Sluit de rest van de afvoerleiding aan, met de sifon. Bevestig de sifon aan de afvoer. Gebruik daarvoor pvc-lijm. Als u wilt, kunt u ter verfraaiing een sifonkap plaatsen. Zo worden de leidingen en de sifon netjes weggewerkt. Nu kunt u de hoofdkraan worden opendraaien. Zorg er wel voor dat de mengkraan van de wastafel openstaat op het moment dat u de hoofdkraan opendraait. Zo kan alles meteen goed worden doorgespoeld en kan er geen vuil de kraan komen.