De zomer is in aantocht en dat betekent dat we weer volop in de tuin te vinden zijn. Tegenwoordig verlangen we van een tuin dat we er uitgebreid kunnen ontspannen en los kunnen komen van de alledaagse drukte. Comfortabele tuinmeubels zijn dan ook een ware must-have! In dit artikel lees je welke tuinmeubels niet mogen ontbreken in jouw tuin. 

  1. Loungeset

Je vindt er één in vrijwel iedere moderne tuin: een comfortabele en stijlvolle loungeset. Een heerlijke bank met kussens waarin je weg kan zakken, met een glas wijn en een goed boek in de hand. Een goede loungeset maakt het buitenleven zo comfortabel, dat je er niet meer weg te slaan bent. Loungesets zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, materialen en uitvoeringen, zodat er ongetwijfeld een loungeset is die op jouw wensen en stijl aansluit. Een tuintafel van Tuinmeubelshop.nl is ook een leuke toevoeging.

  1. Parasol of schaduwdoek

De zon laat zich tegenwoordig regelmatig in haar volle glorie zien. Alhoewel dit zeker niet iets is om over te klagen, wil je natuurlijk niet verbranden in je eigen tuin. Het is dan ook wel zo comfortabel om een plek te creëren waar je uit de zon kunt zitten. Dit kun je doen door een parasol aan te schaffen of een schaduwdoek te spannen. Zo geniet je nog steeds van de warmte, maar vermijd je direct contact met de zonnestralen!

  1. Moestuinbak

Als Nederlanders wroeten we graag met onze handen in de aarde. Dit uit zich tegenwoordig in het verbouwen van onze eigen kruiden en groenten in de tuin. Hippe moestuinbakken zorgen ervoor dat dit voor iedereen haalbaar is. Deze zorgen namelijk voor een goede waterdrainage en voorkomen dat de grond te koud kan worden. Hoe leuk is het om uit eigen tuin te kunnen eten?

  1. Barbecue

De zelf-verbouwde kruiden en groenten kun je vervolgens gebruiken als je gaat koken op een moderne barbecue. Buiten koken is namelijk ook iets dat we graag doen. De moderne barbecue is luxueus – we kiezen tegenwoordig voor grootse, eivormige barbecues waar vlees urenlang op kan garen of brede gasbarbecues waarop we eenvoudig doch uitgebreid kunt bakken, braden en grillen.