Iedereen die een tuin heeft wilt hier uiteraard zo veel mogelijk van kunnen genieten. Echter is dit lang niet altijd mogelijk, omdat we nou eenmaal in een land wonen met vrij veel regen. Het kan dan wel 30 graden zijn buiten, maar als het regent ga je niet in je tuin zitten. Wil je toch de ideale plek in je tuin creëren, waar je ook tijdens de regen kunt zitten? Lees dan snel verder!

Een overkapping in de tuin

De ideale oplossing voor de regen in Nederland, is het aanschaffen van een overkapping. Hierdoor zit je altijd droog in je eigen tuin, en kun je dus ook genieten van de warmte terwijl het regent. Alleen tegenwoordig zijn er veel verschillende tuinoverkappingen te vinden, en dat maakt de keuze een stuk lastiger. Het is dan ook een goed idee voor jezelf te bedenken wat je precies wilt. Wil je een relatief kleine overkapping aan je woning, een grote serre of een vrijstaande veranda achterin je tuin, inclusief een mooi tuinhuis?

Maak voor jezelf een lijstje met de voor- en nadelen om er zo achter te komen welke optie het beste bij je past. Neem hier ook de grootte van je tuin in mee, en betrek andere gezinsleden er ook bij. Heb je kinderen en spelen die graag in de tuin, dan is het zonde als je hiervan een groot gedeelte weghaalt. Denk hier dus goed over na.

Een veranda laten plaatsen

Als je er de ruimte voor hebt, is een veranda ideaal, zeker wanneer je deze kunt laten plaatsen met een tuinhuis. Niet alleen heb je dan meer opbergruimte voor bijvoorbeeld je ligbedden, grasmaaier en buitenspeelgoed, maar ook direct een plek waar je kunt zitten en genieten van je tuin. Een veranda kan geplaatst worden zonder schuifdeuren, maar het gebeurt ook steeds vaker dat deze ook direct geplaatst worden. Mocht het dan ineens gaan waaien, maar wil je wel buiten zitten? Dan doe je gewoon de deuren dicht.

Ook voor je kinderen kan een veranda een fijne plek zijn, bijvoorbeeld om hun huiswerk te maken, een goed boek te lezen of een spelletje te spelen. Je zit niet binnen maar in de gezonde buitenlucht, maar tegelijkertijd ook beschut.

Een overkapping brengt sfeer in je tuin

Een tuin overkapping is ook zeker een goed idee als je wat meer sfeer in je tuin aan wilt brengen. Hieronder kun je namelijk mooie sfeerverlichting ophangen, evenals decoraties of zelfs een televisie. Plaats er vervolgens een mooie grote tafel waar je met het hele gezin aan kunt zitten, of een heerlijke loungeset, en je bent volledig klaar voor de zomer!