Binnenkort doet het najaar officieel zijn intrede. Hoewel dit betekent dat mooie zonnige dagen plaats maken voor kou en regen, heeft dit ook weer zo z’n voordelen. De herfst biedt je immers de perfecte periode om in huis allerlei klussen aan te pakken, zoals het schilderen van de wanden, deuren en kozijnen. Als je het geluk hebt dat je in je vrije tijd wordt verrast met een zwoele nazomerdag is het overigens ook goed mogelijk om de tuin nog even in te gaan. Het loont absoluut om de tuin winterklaar te maken. Staat het bij jou al tijden om je to do list om de trap te transformeren van een object waar je simpelweg op en af loopt tot een heus design object, maar laat je je telkens weer afschrikken door dit enorme karwei? Lees dan vooral nog even verder, want in dit artikel vind je allerlei handige tips die tijdens je herfst-klussen goed van pas komen.

Daarnaast zetten de mogelijkheden voor traprenovatie door een specialistisch bedrijf uiteen. Je trap laten renoveren door vakkundige monteurs kan vaak al binnen één werkdag en het zal je verbazen hoe aantrekkelijk de traprenovatie prijzen kunnen uitvallen.

Creëer sfeer met kleur

Omdat binnenschilderwerk aan veel minder wisselende (weers)omstandigheden wordt blootgesteld, kun je dit prima zelf doen. Dit vereist namelijk andere eisen aan de kwaliteit van het schilderwerk dan bij het schilderen van de buitenkant van je woning. Door een goede voorbereiding te treffen, is een goed begin het halve werk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de ruimte zo leeg als mogelijk maakt, dat de kamer schoon en stofvrij is en dat alles is afgedekt met een afdekfolie. Bespaar niet op verf, kwasten en afplaktape, maar kies voor kwaliteit. Verder komt karton goed van pas om je verfblikken op neer te zetten. Door te kiezen voor kleuren die je persoonlijke smaak weerspiegelen, zorg voor je voor een interieur dat je omarmt. Je maakt dit seizoen een waar statement met trendkleuren zoals bruintinten, zandkleuren en aardetinten. Speel je liever voor lange tijd op safe? Beige, wit en crème raken nooit uit de mode.

Maak je tuin winterklaar

Je doet er verstandig aan om je tuin winterklaar te maken als je in de aankomende lente van een mooie groene tuin wilt genieten. Omdat de aarde dan nog niet is bevroren en het weer zich nog van zijn goede kant laat zien, kun je dat het beste doen in oktober. Zorg bij vorstgevoelige planten voor goede bescherming tegen de vorst. Ook het harken van het gazon, het maaien van het gras en het snoeien van planten die zijn uitgebloeid, zijn taken waarmee je de tuin perfect voorbereid op de koude periode van het jaar. Knip voordat koning winter de scepter een aantal maanden komt zwaaien, eventuele hagen nog een laatste keer strak. Gedurende de winter ook genieten van je tuin? Verrijk de buitenomgeving dan met een terrasoverkapping of veranda die je voorziet van een tuinhaard of terraskachel.

Maak een blikvanger van je trap

Veel mensen zouden weliswaar graag de trap in een nieuw jasje steken, maar wagen zich daar niet aan omdat dit niet bepaald een eenvoudig karwei is. Met dank aan de vakkundige monteurs van specialistische bedrijven worden er toch steeds meer trappen in het nieuw gestoken. Niet verwonderlijk, aangezien het resultaat bij welk model trap dan ook verbluffend mooi kan zijn. Trap renovatie is mogelijk bij zowel een dichte trap als een open trap. Daarbij heb je de keuze uit een keur aan sterke en stijlvolle materialen, waaronder: hout, vinyl, PVC en HPL. Kies je voor overzettreden? Dan pluk je onder andere de vruchten van het feit dat er geen hak- en breekwerk aan de traprenovatie te pas komt. Bovendien gaat het een stuk sneller tegen kosten die voordeliger uitvallen. Waar je ook voor kiest, met traprenovatie maak je van je trap een blikvanger van jewelste.