Gevelbekleding kan je huis een mooie nieuwe uitstraling geven. Het verbergt de oude gevel en beschermt je huis tegen invloeden van het weer. Daarnaast zorgt het voor een betere isolatie. Wil je je huis opknappen met gevelbekleding, dan zijn er verschillende materialen om uit te kiezen. Zo kun je gaan voor hout, wat een warme en natuurlijke uitstraling heeft. Ook kunststof is echter een optie. Wat je misschien niet verwacht, is dat gevelbekleding van kunststof net zo mooi kan zijn als gevelbekleding van hout. In dit artikel belichten we de voordelen van kunststof gevelbekleding.

Bereid je huis voor op alle seizoenen

Je kunt je huis voorbereiden op elk seizoen door het uit te rusten met een mooie lichtstraat of een veranda, maar ook gevelbekleding kan een aanwinst zijn. Kunststof gevelbekleding heeft een mooi en divers uiterlijk. Je kunt kiezen uit verschillende designs, zoals een houtnerfdesign of een steenmotief. Je kunt je gevelbekleding daarmee helemaal naar eigen smaak maken, terwijl je tegelijkertijd geniet van de voordelen van kwalitatief goede kunststof. Zo kun je ook wanneer je valt op de uitstraling van hout goed uit de voeten met kunststof gevelbekleding.

Kunststof gevelbekleding is onderhoudsvrij

Kunststof heeft als belangrijkste eigenschap dat het lang meegaat, en dus erg duurzaam is. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat je er weinig onderhoud aan hebt. Waar je gevelbekleding van hout eens in de zoveel tijd moet behandelen met verf of beits om het mooi en sterk te houden, is dit met kunststof niet nodig. Ook zijn goede kunststof gevelplaten kleurvast. Dat betekent dat ze onder invloed van de zon niet van kleur zullen veranderen of zullen vervagen. Wist je dat kunststof ook goed voor het milieu kan zijn? Je kunt kiezen voor kunststof gevelbekleding die 100% recyclebaar is.

Lifehacks voor in de tuin

Naast gevelbekleding kun je meer dingen doen om je tuin en huis te beschermen tegen de invloeden van het weer, of waarmee je ervoor kunt zorgen dat je vaker van buiten kunt genieten. Zo kun je een houten terrasoverkapping in je tuin laten aanbrengen. Daarmee kun je wanneer je maar wilt van buiten genieten, ook wanneer het weer niet meezit. Ook een terrasoverkapping van aluminium is een goede mogelijkheid. Je kunt je terrasoverkapping laten uitrusten met zijwanden, waardoor je nog beter beschut kunt zitten.