Heb je een zolder met een houten vloer en is deze nogal luidruchtig? Dan is de estrichelement gipsplaat een oplossing.

Stappenplan

Stap 1

Verwijder de oneffenheden zoveel mogelijk en drevel de eventuele spijkers weg.

Stap 2

Langs de muren moet een isolerende rand komen. Hiervoor zijn speciale wolstroken voor verkrijgbaar.

Stap 3

Leg de eerste plaat met de lange zijde langs de muur en b.v. tegen de linker zijwand. De volgende platen kunnen hier achter aan gelegd worden.

Stap 4

Leg de laatste plaat van de rij langs de achterwand en de rechter zijwand. De een na laatste plaat wordt tegen de rij al liggende platen aan gelegd en over de laatste plaat. Nu kan langs deze plaat een lijn op de laatste plaat gezet worden.

Stap 5

Zaag de plaat langs deze lijn met een zaag netjes recht af.

Stap 6

De ingekorte plaat wordt nu de laatste plaat tegen de rechter muur en de hele kan er nu tussen gelegd worden. Het reststuk wat over is kan nu in de volgende rij mee gebonden worden en de stappen van de vorige rij kunnen nu herhaald worden. Zo wordt de hele vloer dicht gelegd. Probeer de platen in ieder geval onderling 25 cm te laten verspringen. De platen worden onderling met elkaar door de lip verlijmd en eventueel geschroefd.

Stap 7

Wanneer de lijm droog is moeten de schroefgaten gevuld worden en na droging bijgeschuurd worden. Over de vloer kan vloerbedekking,laminaat of vinyl gelegd worden.

TIP
Wanneer de vloer eindigt bij bijvoorbeeld een trap dan kun je dit het beste afwerken met een metalen of aluminium hoekprofiel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here