Op zolder worden vaak een hoop spullen opgeslagen wat je niet zo vaak nodig hebt. Maar dit staat rommelig. Beter is het om dit achter een wandje te zetten, of te wel het knieschot. Denk wel aan een deurtje.

Stappenplan

Stap 1

Plaats een driehoeklat onder de balk en schroef deze hier op vast. Nu heb je een mooi vlak deel waar je het raamwerk tegen kan maken tekening.

Stap 2

Schroef onder de lat het profiel met snelbouwschroeven om de 70 cm vast.

Stap 3

Zet met een waterpas of een schietlood de maat over op de vloer.

Stap 4

Plak band op het profiel wat op de grond moet komen.

Stap 5

Schroef het profiel om de 60 cm vast op de vloer. In hout met snelbouwschroeven en in beton met slagpluggen.

Stap 6

Meet de afstand tussen balk en vloer en zet de maat minimum 1 cm over op de staanders. Zaag de staanders op maat.

Stap 7

De staanders die tegen de muur geplaatst worden moeten op de rugzijde voorzien worden van band wanneer ze met slagpluggen of snelbouwschroeven op de wand vast gezet kunnen worden.

Stap 8

De overige staanders worden om de 60 cm los, zonder schroeven tussen de liggers geklemd. Als plaat gebruiken we hier de gipsvezelplaat.

Stap 9

Snijd de gipsplaten op maat. De hoogtemaat moet worden, afstand tussen balk en plafond min een centimeter. Dit om optrekkend vocht te voorkomen.

Stap 10

Plaats de gipsplaat tegen de wand en werk hem omhoog door wiggen onder de gipsplaat te drukken. Dit tot de plaat de balk raakt.

Stap 11

De gipsplaten moeten om de 30 tot 40 cm met snelbouwschroeven tegen de staanders geschroefd worden. Gebruik voor het schroeven in gipsplaat een speciaal schroefbitje. Deze zorgt dat de schroef op de juiste diepte in de gipsplaat gedraaid wordt. Deze mag namelijk niet door de kartonlaag gedraaid worden. Hierna kan overgegaan worden tot de afwerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here