Gaan jouw handen ook jeuken wanneer je de nieuwe collectie in woonwinkels binnenkomt of wanneer het nieuwste woonmagazine op je deurmat valt? Trendy interieurs met houten jaloezieën, marmeren bijzettafels en velours banken of stoelen. Met alle interieur inspiratie om ons heen, willen we onze woning regelmatig een opknapbeurt geven. Met deze 3 essentials geef jij je woning in no-time een nieuwe frisse look.

1. Een andere opstelling

Een nieuwe look voor je woning hoeft niet duur te zijn. Bekijk je huidige meubels eens goed. Heb je eigenlijk wel andere meubels nodig? Als je huidige meubels er nog goed uitzien, is het zonde om nieuwe meubels te kopen. Geef je meubels een nieuwe plek. Schuif en verplaats je meubels naar de andere kant van de ruimte. Op die manier creëer je een hele nieuwe ruimte enkel door een andere opstelling. Natuurlijk kun je kleine meubels zoals bijzettafels nieuw aanschaffen samen met trendy accessoires: kussentjes, plaids en lampen. Hierdoor ziet het er toch allemaal nieuw uit en past het bij de trends van nu.

jaloezie op maat

2. Creëer sfeer met raamdecoratie

Raamdecoratie bepaald voor een groot deel de sfeer in een interieur. Ieder soort raamdecoratie heeft zijn eigen kenmerken. Shutters en houten jaloezieën geven een ruimte bijvoorbeeld veel sfeer en warmte en zorgen daarnaast voor optimale lichtregulering. Zo kun je de lamellen zelf kantelen in de gewenste stand, waarbij je zowel daglicht naar binnen laat als privacy creëert. Daarnaast passen zowel shutters als houten jaloezieën in bijna iedere interieurstijl. Of je nu een landelijk, industrieel of bohemian interieur hebt. Rolgordijnen hebben daarentegen maar twee standen: open en gesloten. Een verduisterend rolgordijn biedt veel voordelen in de slaapkamer, omdat je hiermee je slaapkamer goed donker kunt maken. Benieuwd welke raamdecoratie past in jouw woning? Bekijk alle soorten raamdecoratie op inhuisplaza.nl en laat je inspireren.

zwarte jaloezieen

3. Een likje verf

Het lijkt misschien heel simpel, maar een andere kleur op de muren kan vaak al een groot verschil maken. Heb je altijd witte muren gehad? Denk er dan eens over na om een kleur op je muur aan te brengen. Het geeft niet alleen een speels effect, maar maakt de ruimte ook warmer. Durft je het niet aan om al je muren een kleur te geven? Kies er dan voor om één muur er te laten uitspringen. Dit kan met een mooie kleur of juist een gaaf behang in een trendy print.