Heb je al jaren een glazen salontafel maar wordt het nu toch echt tijd deze op te knappen? Veel mensen kiezen ervoor om dit niet te doen en direct een nieuwe te kopen, en dat is zonde. Het kost misschien wat meer werk, maar ook een glazen salontafel is op te knappen. Het glas dat in deze tafel zit is altijd van gehard glas. Dit glas is veel sterker dan normaal enkel glas, wat het natuurlijk erg geschikt maakt voor een tafel. Toch kan het na verloop van tijd wel gebeuren dat er krassen ontstaan, of dat de tafel gewoon niet meer zo mooi is. Hoe je een tafel met gehard glas opknapt, lees je hier.

De tafel uit elkaar halen

Allereerst is het belangrijk dat je de tafel uit elkaar haalt, zodat het glas eenvoudig verwijderd kan worden en je de rest van de tafel kan opknappen. Zorg er wel voor dat je straks nog weet welk onderdeel waar moet, om problemen met het in elkaar zetten te voorkomen. Haal het glas er voorzichtig uit en meet het glas op zodat je weet welke afmetingen je nodig hebt voor het bestellen van nieuw gehard glas.

De tafel opknappen

Nu is het tijd om de rest van de tafel op te knappen. Als er nu een verflaag op zit is het belangrijk dat je de tafel eerst schuurt. Is de verflaag nog intact, dan kan dit gedaan worden met korrel 240-320. Is de tafel echter in slechte staat, dan zou je eerst de losse verflagen weg moeten halen met een verfkrabber, en hem daarna moeten schuren met korrel 80-120. Na het schuren neem je de tafel af met een schone, droge doek om al het stof te verwijderen. Vervolgens kun je de tafel gaan schilderen. Is er een tweede laag verf nodig? Wacht dan totdat de eerste laag volledig is opgedroogd. Hoe lang dit is, is op de verpakking te vinden.

Gehard glas erin plaatsen

Het geharde glas kun je eenvoudig online bestellen in de afmeting en de dikte die jij wilt. Daarnaast is het ook mogelijk een kleur aan het glas toe te voegen wanneer je dit zou willen. Belangrijk is dat, wanneer je het glas binnen hebt, je deze net zo plaatst zoals je de oude plaat eruit hebt gehaald. Doe dit erg voorzichtig en uiteraard pas op het moment dat de verf compleet opgedroogd is. Het zou namelijk zonde zijn als er een veeg verf op je glas terecht komt, en je bepaalde onderdelen weer opnieuw moet gaan schilderen.