Wanneer je op zoek bent naar raamdecoratie voor de keuken, de badkamer of het dakkapel in de slaapkamer kom je al gauw uit op luxaflex of rolgordijnen. Beide hebben zo hun voordelen, maar kunnen ook nadelen hebben.

De voordelen van luxaflex

Het merk Luxaflex heeft veel verschillende soorten raamdecoratie in hun assortiment, maar veel mensen denken bij het woord luxaflex direct aan horizontale jaloezieën. Deze jaloezieën zijn ideaal voor de badkamer of in de keuken, omdat ze makkelijk af te nemen zijn en ervoor zorgen dat men niet naar binnen kan kijken wanneer deze dicht zit. Wil je toch enige lichtinval dan is dit makkelijk te creëren, maar ook wanneer je bij het raam moet om deze schoon te maken kan de jaloezie eenvoudig naar boven zodat je de ruimte hebt.

Vooral de kunststof jaloezieën zijn perfect voor de badkamer of keuken, omdat deze tegen vocht kunnen. Daarnaast zijn ze makkelijk af te nemen, na het douchen bijvoorbeeld, en zo eenvoudig schoon te houden. En in combinatie met het draadloze PowerView systeem kun je jouw raamdecoratie vanaf elke plek in huis bedienen, ideaal!

De voordelen van rolgordijnen

Wanneer je vooral op zoek bent naar praktische raamdecoratie dat niet in de weg hangt, sfeervol is, genoeg privacy biedt en verduisterend is, zijn rolgordijnen een goede keuze. Vooral in de slaapkamer is dit vaak de perfecte manier om alles goed te verduisteren. Zeker wanneer je schuine ramen hebt, is een rolgordijn vaak één van de weinige oplossingen. Wel is het ontzettend belangrijk dat de rolgordijnen de juiste maat hebben. Wanneer dit niet het geval is kan het zijn dat ze te breed of lang zijn waardoor ze niet in het raam passen, of juiste te smal of kort waardoor er nog steeds veel licht naar binnen schijnt.

Rolgordijnen opmeten

Als je voor rolgordijnen kiest is het heel erg belangrijk dat deze op de juiste manier worden opgemeten. Vaak komt er dan ook een specialist bij je langs om dit voor je op te meten, zodat je zeker weet dat je de juiste afmeting krijgt. Ook kun je er vaak voor kiezen of je het gordijn op het kozijn plaatst, of erin. Zeker wanneer je hem erin wilt plaatsen is het dus belangrijk dat de afmetingen kloppen, anders krijg je hem niet goed in het kozijn.

Een rolgordijn op maat is dus heel erg belangrijk wanneer je wil dat je raamdecoratie echt af is. En het maakt hierbij niet uit om wat voor raam het gaat. Zeker ook voor een kiepraam zijn rolgordijnen geschikt, omdat deze ook aan de zijkanten vastgezet kunnen worden. Wil je een rolgordijn gaan gebruiken in de badkamer of keuken? Kijk dan wel goed naar het materiaal. Zeker in de badkamer wordt het al snel vochtig, en niet elk materiaal kan daar even goed tegen. Heb je een rolgordijn met het verkeerde materiaal, dan zullen er al snel vochtplekken of schimmels ontstaan op het gordijn en dit krijg je er vervolgens niet meer uit.