Een ontspannen avondje bankhangen met je partner, dat is heerlijk toch? Om er echt iets bijzonders van te maken doe je er echter goed aan wat voorbereidingen te treffen, zodat jullie avond echt perfect is. Welke musthaves voor een ontspannen avondje bankhangen je dan allemaal nodig hebt, lees je in dit artikel.

Zorg voor leuke tv

Kiezen jullie ervoor om naar een televisiezender te gaan kijken, of kijken jullie samen liever een film of serie? In het laatste geval doe je er goed aan van tevoren al te bedenken waar jullie naar gaan kijken. Op die manier zijn jullie namelijk niet eerst nog een halfuur bezig met het uitzoeken van een film of serie. Belangrijk hierbij is natuurlijk wel dat je iets kiest dat jullie allebei leuk vinden. Fan van cabaret? Ook dat is tegenwoordig genoeg te vinden op de verschillende streamingsdiensten, zowel nationale als internationale cabaretiers.

Zet wat lekkers op tafel

Een avondje televisie kijken is natuurlijk niet compleet zonder wat lekkers op tafel. Zorg dus voor jullie favoriete drankjes en kies wat lekkere hapjes uit. Kiezen jullie normaal gesproken voor chips? Kies dan nu eens voor iets anders zoals tapas, wraps, ovenhapjes, bladerdeeghapjes of ga zelf de keuken in om wat lekkers klaar te maken!

Goede verlichting en geen afleiding

Je wil de film, serie of cabaretier natuurlijk goed kunnen zien, maar je wilt ook geen ‘bouwlamp’ aan hebben staan. Dit zorgt namelijk niet echt voor een fijne sfeer en nodigt zeker niet uit om lekker samen op de bank te hangen. Zorg daarom voor sfeerverlichting en kaarsjes. Ook belangrijk is het, dat jullie niet afgeleid worden. Kinderen op bed, telefoons op stil en geen laptop, computer of console aan.

Ontspannen bankhangen

Languit op de bank liggen is heerlijk, en perfect voor een avondje televisie kijken. Een hoekbank is hier zeker geschikt voor, zeker wanneer het een grote bank is, want dan kunnen jullie er allebei op liggen en genieten van jullie avond. Ben je niet zo’n fan van het liggen op een bank, of hebben jullie een bank staan waar je partner graag op ligt? Dan is dat ook geen probleem. Relaxfauteuils zijn ook zeer geschikt voor een avond bankhangen en deze zijn in veel verschillende uitvoeringen te vinden zodat er altijd wel eentje is die perfect bij jou past, maar ook bij de inrichting van je huis. Vergeet als finishing touch niet om wat leuke kussens op de bank neer te zetten, waar je heerlijk tegenaan kunt liggen, en een fijne deken of fleeceplaid die je kan pakken wanneer je het koud krijgt.