Hebben jullie een mooie woning waarbij alles af is, behalve het toilet? Dan ben je zeker niet de enige. Er zijn veel huishoudens te vinden waarbij het toilet simpel is, vaak zelfs in dezelfde staat zoals hij destijds is opgeleverd.

Aan de ene kant is dat natuurlijk helemaal niet zo gek, de kamers waar jij het meest te vinden bent met je gezin en je bezoek pak je ook als eerste aan. De woonkamer, keuken en de tuin zijn daarom ook vaak helemaal in orde. Ook de slaapkamers van de kinderen, terwijl de ouderslaapkamer meestal nog wat verbeterpunten heeft. Maar ook het toilet verdiend aandacht, je wilt daar overigens ook genieten van het comfort. Hoe je het toilet een make-over geeft, vertellen wij je dan ook in dit artikel.

De muren en vloer

Begin eerst eens met het kijken naar de muren en de vloer van je toilet. Ben je hier tevreden mee, of zou je dit graag anders zien? Op de vloer kun je het beste tegels of beton hebben. Niet alleen is dit eenvoudig schoon te houden, maar mocht het toilet verstopt raken dan loop je veel minder kans op schade. Zou je bijvoorbeeld laminaat laten leggen in het toilet, dan kan dit bij een verstopping bol gaan staan waardoor de hele vloer er waarschijnlijk uit moet.

Wat betreft de muren zie je vaak dat er tegels geplaatst zijn, soms halverwege, soms tot het plafond. Ook dit is ontzettend praktisch, want het is beter schoon te houden. Mocht je nou geen tegels op de muren willen, kies dan voor ander materiaal dat eenvoudig schoon te houden is.

Het toilet

Het draait natuurlijk allemaal om het toilet zelf, en dus wil je ook dat deze fijn zit. Belangrijk is de hoogte waarop hij geplaatst wordt, want je wilt niet het gevoel hebben dat je op een kleutertoilet zit. Daarnaast speelt het ontwerp ook mee. kies je voor een zwevend toilet of een vaste, en welke vorm spreekt je dan het meeste aan? Je zou denken dat elk toilet hetzelfde is, maar dat is zeker niet zo. Je doet er dan ook goed aan eerst goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Ook een fonteinmeubel plaatsen is nodig, want je wilt wel je handen kunnen wassen na het toiletbezoek. Fonteinmeubels zijn er tegenwoordig in heel veel verschillende soorten en maten. Ook wanneer jij een klein toilet hebt kun je zeker zorgen voor een mooie en compacte fonteinmeubel. Daarnaast is het ook zo dat er meubels te koop zijn met opbergruimte, zodat je hier je toiletrollen en handdoeken in op kunt bergen.

De aankleding van het toilet

Als laatste de aankleding van het toilet, want het moet wel een beetje sfeer uitstralen. Vaak zie je een spiegel bij het fonteinmeubel hangen, wat er direct voor zorgt dat de ruimte groter lijkt. Heb je een meubel waarbij je plek hebt om iets op te zetten, dan zou je daar een mooie plant kunnen plaatsen, maar dit kan ook op een wandplank boven het toilet. Goede verlichting is uiteraard ook heel erg belangrijk. Heb je geen vloerverwarming, dan zou je ook nog kunnen kiezen voor een kleed zodat je geen koude voeten krijgt. Wel moet je er dan rekening mee houden dat je deze meerdere keren per week uit moet wassen.