Dankzij het internet of things is het tegenwoordig mogelijk om je huis precies af te stemmen met technologische toepassingen zoals jij dat wilt. Of dat nu gaat om het installeren van temperatuurregelaars die voortdurend via de app aan je doorgeven hoe warm het in een bepaalde kamer in huis is, of de automatische vergrendeling van alle deuren in je appartement via een tapje op je telefoon, de domotica-toepassingen van vandaag de dag zijn vele malen veelzijdiger en omvattender dan een paar jaar terug. In dit artikel geven we je 5 verschillende ideeën die je zou kunnen toepassen als het gaat om het integreren van technologie in je woning.

Cast entertainment waar je ook maar wilt

Een slimmer huis is een verbonden huis. Dat betekent dat je met je telefoon of andere mobiele apparaten in staat bent om binnen een handomdraai media en entertainment te casten en streamen op verschillende apparaten. Wil je een spelletje poker spelen terwijl je aangenaam op je bank hangt? Of in bed ligt? Het zou dan geen probleem moeten zijn om met je telefoon verbinding te maken met een gokaanbieder als Unibet live casino en de website of app direct kunt casten naar je tv-scherm, tablet of beamer.

Elektronische deurvergrendeling met intercom

Een van de eerste zaken waar mensen tegenwoordig aan zullen denken bij het slimmer maken van hun huis is elektronische deurvergrendeling met intercom. Er zijn verschillende apparaten die door grote techbedrijven worden aangeboden voor de digitale deurbel en het communiceren met mensen die voor de deur staan. Het elektronisch vergrendelen van deuren vereist vaak echter nog een tweede stap (en apparaat). Zorg dat beiden goed op elkaar afgestemd staan, zodat de deur niet per ongeluk opengaat.

Centrale router om alle apparaten te verbinden

Een belangrijke stap in het slimmer maken van je woning is daarom ook te zorgen voor een goede verbinding. Lees je goed in over de manieren waarop je snel en stabiel draadloos internet in huis kan regelen. Vervolgens kan je alle apparaten die je wenst te gebruiken op dit betrouwbare netwerk met elkaar verbinden.

eHealth-toepassingen

Een slim huis kan ook gaan om vindingrijke toepassingen voor de gezondheid van de bewoners van het huis. Wanneer je slecht ter been bent, zou je namelijk groot profijt kunnen hebben van automatische melders in huis die afgaan als je op de vloer komt te liggen na een val. Door sensoren te laten installeren, of deze te installeren voor je slecht-ter-been-familieleden, kan dit een grote hulp betekenen. Het onderwerp eHealth heeft de afgelopen jaren veel interesse gekregen en het is steeds eenvoudiger geworden om zelf zaken te installeren.

Slimme thermostaat

De laatste technologische toepassing die we je mee zouden willen geven voor je slimme woning is de slimme thermostaat. Daar help je zowel het klimaat je als energierekening mee. Je kunt met de slimme thermostaat nog een stapje verder gaan door bovendien sensoren te installeren die nauwgezet bijhouden wat de temperatuur in specifieke kamers is gedurende de seizoenen, waardoor je meer inzicht krijgt in plekken waar extra isolatie grote impact zou kunnen hebben of juist wat ontluchting handig zou kunnen zijn tijdens de zomer.