Stap 1

Schep met een troffel de pleister op een stalen pleisterspaan.

Stap 2

Druk de pleister in een opwaartse beweging en een laagdikte van ± 1 cm tegen de muur. Wanneer je rechtshandig bent, werk dan van links naar rechts en van boven naar beneden.

Stap 3

Vlak de wand direct af met een rei. Dit is een aluminium profiel maar kan ook een rechte houten lat zijn. Begin bij de vloer en werk van onder naar boven. Maak hierbij een zijwaartse beweging (kort heen en weer). Zo wordt de overtollige pleister weg geschraapt. Plaatsen waar zich niet voldoende pleister bevindt worden nu zichtbaar en kunnen bijgevuld worden. Nu kan de rij nog eens over de muur gehaald worden. Maar nu verticaal. Dit omdat u op deze manier een perfect vlakke wand kunt verkrijgen. Wanneer het nodig is kan deze stap herhaald worden.

Stap 4

Wanneer de muur klaar is en het stuc werk nog niet hard is moet de muur met een iets vochtige spons vlak en dicht geschuurd worden. Dit kan tot ± uur na het aanbrengen van de pleister. Maak de pleister iets nat. Dit kan met een planten spuit of een stoffer. Beweeg hierna de spons met een draaiende beweging over de pleister waardoor je de oneffenheden en aanzetten verwijderd.

Kan een granolmuur gladgestuct worden of moet de laag altijd verwijderd worden? Verwijderen oude lagen.