Een tuin aanleggen? Ontdek onze handige tips!

Wil je een tuin aanleggen? Een mooie tuin aanleggen hoeft minder werk te kosten dan je wellicht denkt. Wij zochten uit hoe je via een beetje van jezelf en een beetje kant en klaar een mooie tuin kunt creëren. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van kant en klaar heggen en nog diverse andere manieren. Ben jij al benieuwd? Lees dan snel verder en ontdek hoe je een tuin onderhoudsvriendelijke tuin in slechts weinig tijd kunt aanleggen.

Plaats een schutting van cortenstaal

Met een cortenstaal schutting in de tuin kies je voor een duurzame en sterke schutting. Schuttingen van cortenstaal gaan langer mee dan reguliere staalsoorten en staan bekend om hun warme roestige uiterlijk. Mocht je een speciale en onderhoudsvriendelijke schutting  in je tuin wensen, dan is een schutting van cortenstaal zeker een goed idee.

Kies voor een kant en klaar heg

Ook een heg kun je zo geplant hebben als je kiest voor een kant en klaar heg. Nadat je de heg geplant hebt, hoeft deze enkel om de zoveel tijd gesnoeid te worden. Maar wist je dat er ook heggen verkrijgbaar zijn die nog onderhoudsvriendelijker zijn? Dit zijn heggen die je soms niet eens hoeft te snoeien. Kies voor het plaatsen van een kant en klaar heg of ga voor een makkelijke heg die je niet tot nauwelijks hoeft te snoeien.

Plaats een vijver

Een vijver plaatsen kan zeker een aanwinst zijn voor je tuin. Hierdoor trek je vele kikkers en andere dieren aan, wat weer goed is voor de biodiversiteit. Ook kan een natuurlijke vijver het regenwater opvangen. Een vijver plaatsen is wel even een werkje, maar dit kun je ook overlaten aan specialisten. Heb je eenmaal een vijver staan, dan dien je deze tegen het najaar wel winterklaar te maken door onder andere de dode bladeren te verven. Toch vinden wij dat een vijver zeker niet mag ontbreken in een mooie tuin.

Leg een milieuvriendelijk terras of een vlonder

Als je lekker van de zon wilt genieten in je tuin, is het zeker een goed idee om een milieuvriendelijk terras of een vlonder aan te leggen. je kunt hiervoor bijvoorbeeld kiezen voor duurzaam hout voor de vlonder of het terras. Hout staat erom bekend lang mee te gaan en heeft weinig onderhoud nodig. Ook staat het uiteraard bekend om de natuurlijke uitstraling. Goed om te weten, is dat hout tevens verkoelend werkt, wat voor zowel je tuin als jou erg goed is.

Weet jij al hoe je je tuinaanleg gaat uitvoeren?