Heb je een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd! Vaak zijn er wel wat dingetjes die je aan de inrichting van het huis wilt veranderen. De vloer is hier een veel voorkomend item in. Een vloer zorgt namelijk voor een bepaalde sfeer in het huis. De keuze tussen vloeren is groot en zo ook het verschil in voor- en nadelen. Welke vloer kies jij in je nieuwe huis? In dit blogartikel lichten we 4 geschikte vloeren voor in jouw huis uit. 

Houten vloer

Een houten vloer is voor veel mensen een droom die uitkomt. Een houten vloer straalt namelijk een natuurlijke look uit. Daarnaast staat hij prachtig bij verschillende interieurstijlen. Het heeft karakter en gaat vaak jaren mee. Toch is niet alles top aan een houten vloer. Hij heeft namelijk wel veel onderhoud nodig. Zo moet de vloer af en toe helemaal worden geïmpregneerd. Een houten vloer is erg duurzaam en wordt in de loop van de jaren vaak nog veel mooier, omdat er op geleefd wordt. 

Laminaatvloer

Naast hout is ook een laminaatvloer erg in trek in Nederlandse huizen. Dit is niet gek, want een laminaatvloer is makkelijk, mooi en vaak niet duur. Een laminaat vloer is makkelijk schoon te maken. Het nadeel is dat een laminaatvloer erg gehorig is, wat vaak zorgt voor geluidsoverlast. Om dit te voorkomen is het goed om  een ondervloer te leggen. 

Tegelvloer

Ook tegels worden vaak gebruikt in woningen, met name in de keuken. Een tegelvloer is super makkelijk schoon te maken en te verkrijgen in veel verschillende kleurencombinaties. De trend van dit moment op het gebied van tegelvloeren is de vloer van natuursteen. Tegels hebben wel een koude uitstraling. Met vloerverwarming is dit wel tegen te gaan, hier zit alleen vaak een prijskaartje aan. Het grote voordeel van tegels is dat ze makkelijk schoon te maken zijn. 

Vloerbedekking 

Vloerbedekking is de ogen van de een misschien ouderwets, maar toch wordt dit soort vloer steeds vaker weer gebruikt in slaapkamers en kinderkamers. Het zorgt namelijk voor een warme uitstraling, comfort en geborgenheid. Ook zorgt vloerbedekking voor geluiddemping. Super handig als je bijvoorbeeld in een flat woont. Heb jij allergieën? Dan is tapijt of vloerbedekking niet aan te raden. Haren en stof blijven namelijk makkelijker zitten. 

Je vloer zo lang mogelijk mooi houden

Een nieuwe vloer is vaak een hele investering, daarom wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Het is dan ook aan te raden om vloerglijders onder je stoelen en meubels te plaatsen. Met plakvilt zorg je er makkelijk voor dat je je vloer beschermt. Je plakt het heel makkelijk onder de poten van je meubels. Dit soort viltglijder is ideaal bij een vlakke, gladde vloer. Heb jij tapijt? Dan is het goed om te kiezen voor rubberen doppen of meubelwielen.