Vullen in hout binnen

Hiervoor gebruik je plamuur. Plamuur is mooi glad te verwerken en egaal te schuren. Er is watergedragen en alkydbasis plamuur. Plamuur krimpt altijd een beetje, daarom moet dit altijd in twee of meer lagen aangebracht worden. Je kunt gaten tot maximaal een halve centimeter vullen.

Is het gat dieper, gebruik dan 2 componenten plamuur. Gewone plamuur wordt hard doordat het water of de terpentine eruit verdampt. Daardoor is de laag die uiteindelijk overblijft dunner dan de laag die opgebracht wordt. Bij een twee componenten plamuur is dit niet zo. Deze plamuur wordt hard door een chemische reactie tussen twee verschillende producten. Voor binnen wordt vaak gewerkt met een plamuur met een kleinere tube verharder. Buiten wordt vaak een plamuur bestaande uit twee gelijke delen gebruikt.

Vullen in hout buiten

Uiteraard moet buiten een duurzaam product gebruikt worden. Twee componenten plamuren zijn duurzaam. Andere plamuren niet! Ook niet als het wel op de tube staat! Trap daar dus niet in! Door het uitdampen van het water of terpentine uit een gewone plamuur blijven minuscule gaatjes achter in de plamuur. Hierdoor werkt de plamuur als een spons. De plamuurplek trekt dus al het vocht aan uit de omgeving van de plamuurplek. Dit vocht wil vervolgens uit het hout en drukt de verflaag eraf die op de plamuurplek zit.

Vullen in steen en gips

Hiervoor zijn verschillende producten verkrijgbaar, bijvoorbeeld van alabastine en knauf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here