Ga jij binnenkort verhuizen? Dan ben druk in de weer met alles te regelen: inpakken, tillen, klussen, noem het maar op. Wanneer je eenmaal klaar bent verhuizen, kun je beginnen met het eigen maken van je huisje. Je hangt wat schilderijen aan de muren, je plaatst fotolijstjes op de vensterbank en je hebt weer een nieuwe hangplek voor al je series en films kunt kijken. Wat veel mensen alleen wel vergeten, is om zich te informeren over de internetmogelijkheden. Er bestaat namelijk de kans dat jouw huidige internet abonnement niet dezelfde kwaliteit heeft, als op je vorige adres. Dat kan nogal frustrerend zijn, helemaal wanneer je snel internet gewend bent. Door middel van dit artikel geven wij jou een aantal tips, over het verhuizen van internet.

Tip 1: doe de postcode check

De kwaliteit van het internet, heeft te maken met het adres waar de internet op ontvangen wordt. Het uitvoeren van de postcode check, doe je op internetvergelijk.nl. Op deze website staat een tool gebouwd, waar je jouw postcode kunt invullen. Na het invullen van de postcode check, kom jij erachter wat jouw opties zijn. Je krijgt een overzicht te zien van alle providers die internet leveren op jouw adres. Je ziet daarbij ook wat de verschillende prijzen zijn, welke voorwaarden eraan verbonden zitten en wat de maximale snelheid is die jij kunt ontvangen.

Tip 2: verhuis je huidige internetabonnement op tijd

Na het invullen van de postcode check, kun jij concluderen of jouw huidige internet abonnement bekwaam is voor het nieuwe adres. Mocht dit het geval zijn, dan kun je ervoor kiezen om je huidige abonnement te verhuizen. Om direct van je huidige internet te kunnen genieten in je nieuwe woning, moet je daarvoor telefonisch contact opnemen met jouw huidige provider. Let op, dit doe je minimaal één maand voor de verhuizing. Het duurt namelijk tot maximaal vier weken, voordat het internet compleet over gezet is. Het is vaak interessanter om je huidige abonnement stop te zetten en een nieuw abonnement af te sluiten. Op die manier kun je gebruik maken van nieuwe-klanten-korting.

Tip 3: krijg het beste internet

Zijn snel en stabiel internet voor jou belangrijke factoren? Dan glasvezel internet een interessante optie voor jou. Het is het snelst mogelijke internet die de markt te bieden heeft en heeft geen last van storingen. Wil jij graag een glasvezel abonnement hebben? Vergelijk glasvezel abonnementen dan ook op internetvergelijk.nl, voor een eerlijk en betrouwbaar overzicht.