Als je gaat klussen is het handig dat je alles bij de hand hebt. Het werkt immers nogal vertragend als tijdens het klussen blijkt dat je een essentieel stuk gereedschap mist. Bij de buurman lenen is misschien een optie maar als dat niet kan dan moet je terwijl je met je klus bezig bent naar de bouwmarkt. Een gouden regel is dus om vooraf te bedenken welk gereedschap je nodig hebt en dit klaar te leggen. Dan kun je vlot doorwerken en is de klus des te sneller klaar.

Werk met gereedschap dat in orde is

De meeste ongelukken waardoor mensen op de Spoedeisende Hulp terechtkomen hebben te maken met klussen in huis. Vaak is de oorzaak van de verwonding onveilig gebruik van gereedschap. Voordat je een stuk gereedschap gebruikt is het daarom belangrijk te controleren of er geen schade aan het gereedschap is. Beschadigd gereedschap moet je niet meer gebruiken en vervangen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en het herstel duurt vaak lang, of je raakt levenslang verminkt.

Wat is de basis uitrusting van een goede klusser?

Een goed stel tangen, een goede hamer en een set sleutels om schroeven los of vast te draaien behoren toch wel tot de basis uitrusting van iedere klusser. Een timmermanspotlood is handig als er gaten geboord moeten worden om de juiste afstand te bepalen. Zorg er bovendien voor dat je gereedschap in een stevige tas of koffer is opgeborgen, het liefst overzichtelijk zodat je alles wat je nodig hebt snel kunt pakken. Als je tijdens het klussen vijf minuten moet zoeken naar die ene schroevendraaier dan werkt dat zowel frustrerend als vertragend.  Zorg ook dat je gereedschapskist goed kan worden afgesloten, zeker als je jonge kinderen in huis hebt. Gereedschap is geen speelgoed en kinderen kunnen zich er gemakkelijk aan verwonden.

Kies voor goede kwaliteit gereedschap

Goed gereedschap, daar zit een prijskaartje aan. Maar toch kun je beter iets meer geld investeren in gereedschap waar je vele jaren plezier van hebt. Dit koop je bij voorkeur bij een goede bouwmarkt. Als je niet precies weet wat een goede keuze is dan kun je je natuurlijk altijd door een deskundige laten adviseren. Goed gereedschap is het halve werk luidt het spreekwoord, maar voor een goede klusser gaat dit zeker op. Een goede hamer heeft een houten handvat en de kop zit met een goede schroef vast. Goede schroevendraaiers hebben een stevig handvat van deugdelijke kunststof. Als je dit soort vuistregels in acht neemt doe je nooit een miskoop als het om gereedschap gaat.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here