Steeds vaker wordt de tuin gebruikt als een verlengde van je woonkamer. Niet zo gek ook want, als je de ruimte hebt waarom zou je deze dan niet gebruiken? Dit kan op verschillende manieren. Je zou een veranda of overkapping kunnen plaatsen die grenst aan je woonkamer, maar door juist gebruik van verschillende meubels kun je de tuin ook eenvoudig betrekken bij de woonkamer.

Een veranda of overkapping plaatsen

Wil je de tuin echt als een verlenging zien van je woonkamer? Dan is een veranda of overkapping ideaal. Door deze te plaatsen aan de muur van je woonkamer, wordt het als een verlengde gezien waardoor je ineens veel meer ruimte hebt. Je zit er redelijk beschut, waardoor je er eigenlijk het hele jaar gebruik van kan maken. Zeker wanneer de zijkanten ook dicht zijn heb je bijna geen last van de wind en dat is ideaal. Plaats er een mooie loungeset of een grote tafel waar je met zijn allen aan kan zitten, en je hebt er een hele mooie ruimte bij. Eventueel zou je nog een terrasheater aan kunnen schaffen zodat je, wanneer het toch iets kouder wordt, toch nog warmte hebt.

De tuin betrekken met de juiste meubels

Heb je geen plek voor een veranda of overkapping, of ben je er gewoon geen fan van? Dan zou je door middel van de juiste meubels ook de tuin bij je woonkamer kunnen betrekken. Dit doe je door meubels voor in de tuin te kopen die vrijwel hetzelfde zijn als de meubels in je woonkamer. Zijn de meubels bijvoorbeeld vooral industrieel met hout- en grijstinten? Trek dit dan door in de tuin. Heb je juist een landelijke inrichting? Dan is dit ook heel makkelijk door te trekken in je tuin. Naast de meubels is het ook belangrijk dat je dezelfde kleuren aanhoudt. De kleuren van de kussens die op de bank liggen kun je laten terugkomen in de kussens voor de loungeset of tuinset.

Ook verlichting is belangrijk

Ook de buitenverlichting is belangrijk voor het betrekken van je tuin bij de woonkamer. Kijk eens goed naar de lampen die je binnen hebt, van welk materiaal zijn deze? Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende lampen verkrijgbaar voor buiten, dus de kans is groot dat er iets te vinden is dat perfect bij de lampen in je woonkamer past. Er zijn zelfs hanglampen beschikbaar, die natuurlijk ideaal zijn om in de veranda of overkapping op te hangen. Ze zorgen voor genoeg verlichting maar hangen niet in de weg.

Accessoires plaatsen in je tuin

Denk ook goed na over accessoires en bekijk ook hierbij weer goed wat je in de woonkamer hebt staan of hangen. Heb je de decoratie allemaal in één kleur? Gebruik deze kleur dan ook in de tuin. Wanneer je een veranda hebt zou je nog een soort vensterbank kunnen plaatsen waar je vervolgens mooie accessoires op neer kan zetten. Zijn de zijkanten van de veranda dicht gemaakt? Dan kun je hier ook nog het een en ander aan ophangen. Kijk ook eens naar de planten en bloemen die je binnen hebt staan. Kun je deze op een bepaalde manier ook buiten gebruiken?